Ingezonden persbericht

Persbericht

Gemeente Wageningen

Wageningen, 6 mei 2008

Ruim 80.000 bezoekers vieren in Stad der Bevrijding de vrijheid

Wageningse 5 mei-viering zeer geslaagd

Een uitgebreid programma en veel enthousiaste bezoekers hebben de 5 mei viering in Wageningen tot één groot feest gemaakt. Naar schatting waren er ruim 80.000 mensen op de been voor onder meer het Bevrijdingsdefilé en het Bevrijdingsfestival.

Met een voorstelling/voordracht van Mondo Leone en de ontsteking van het Bevrijdingsvuur op het 5 Mei plein werd op 4 mei rond middernacht de toon gezet voor het 5 mei-feest in Wageningen. Estafettelopers uit ruim 40 gemeenten haalden na 0.00 uur in Wageningen het Bevrijdingsvuur op. In de loop van de Bevrijdingsdag stroomden in Wageningen alle feestlocaties vol met publiek. Het programma op De Dreijen waar onder meer historische taferelen werden uitgebeeld, zorgde voor een grote toeloop. Ook het Bevrijdingsdefilé met circa 1200 deelnemers werd enthousiast ontvangen. De aanwezigheid en gedrevenheid van de oud-strijders werd beloond door een enthousiast applaudisserend publiek langs de route. Het Bevrijdingsfestival sloot af met een optreden van de ambassadeurs van de Vrijheid: Ellen ten Damme en dj Isis.

Het grote aantal bezoekers in de stad zorgde voor een geweldig feest, dat in een bijzonder goede sfeer is verlopen. De gemeente en de politie kijken terug op een geslaagde dag. Een compliment verdienen zoals altijd de vele vrijwilligers van de verschillende organisaties. Een feest van deze omvang zou zonder al hun inzet niet mogelijk zijn geweest.

-einde persbericht -



Ingezonden persbericht