Gemeente Noordwijkerhout

14/4/2009 - Scootmobieldag

Donderdag 7 mei 2009 organiseert Veilig Verkeer Nederland in samenwerking met de gemeente en Lokaal Loket Noordwijkerhout een scootmobieldag. Het doel van deze dag is het (veilige) gebruik van de scootmobiel te bevorderen door de rijvaardigheid, het inzicht in verkeerssituaties en de kennis van verkeersregels te vergroten.

Ook worden de (on)mogelijkheden van de scootmobielgebruikers en van de scootmobiel in kaart gebracht. Daarnaast kan men ervaringen uitwisselen, de scootmobiel laten testen, vragen stellen aan de diverse aanwezige instellingen en bedrijven en meedoen aan een scootmobieltocht door de gemeente.

Inwoners met een scootmobiel zijn deze dag vanaf 09.30 uur welkom in woon- en zorgcentrum Munnekeweij. Het officiële startschot voor de dag wordt om 10.00 uur gegeven. Het ochtendprogramma bestaat uit het rijden van een parcours (rijvaardigheidstest), voorlichting over verkeersregels en een informatiemarkt. Tussen de middag wordt een lunch aangeboden. Om 13.30 uur vindt een scootmobieltocht door de gemeente plaats. De dag wordt om 15.30 uur afgesloten. Deelname is gratis.
Aanmelden
U kunt zich voor de scootmobieldag of als vrijwilliger om te helpen aanmelden bij het Lokaal Loket Noordwijkerhout, Via Antiqua 23, 2211 HW Noordwijkerhout. Dagelijks geopend van 9.00-12.00 uur, tel. (0252) 343800 of per e-mail info@lokaalloketnoordwijkerhout.nl.