Gemeente Achtkarspelen


Achtkarspelense jeugd kan skaten in Surhuisterveen

Vanaf vandaag kan de jeugd uit Achtkarspelen skaten in Surhuisterveen. Maandagmorgen zijn door MetaPlus uit Alphen a/d Rijn de skatetoestellen op het sportcomplex aan de Vierhuisterweg geplaatst.

Al enkele jaren is gezocht naar een geschikte locatie voor een skatepark in Achtkarspelen. De ontwikkeling van het sportcomplex aan de Vierhuisterweg in Surhuisterveen gaf een nieuwe kans om de jarenlange wens van de jeugd, skaten in Surhuisterveen, in vervulling te laten gaan. Mede dankzij de inzet van de jongerenraad van Achtkarspelen is het skatepark in Surhuisterveen gerealiseerd.

De jeugd boven het Prinses Margrietkanaal moet nog even wachten op een skatebaan in hun omgeving. Het aanleggen van het skatepark in Buitenpost is afhankelijk van het succes van de skatebaan in Surhuisterveen.

Donderdag 7 mei wordt het skatepark aan de Vierhuisterweg in Surhuisterveen officieel geopend. Timpaan Welzijn organiseert in samenwerking met de jongerenraad van Achtkarspelen o.a. een spetterende skateclinic.