Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Gratis kennismaken met de cursus Sportief wandelen (persbericht 026, 2009)

De nieuwe welzijnsinstelling "Kwartier" organiseert op donderdag 7 mei 2009 samen met de gemeente Hoogezand-Sappemeer een introductieles van de cursus 'Sportief wandelen' in het Gorechtpark. Om 13.00 uur wordt gestart vanuit het Natuur & Milieu Educatiecentrum (NME) in het Gorechtpark. Iedereen kan meedoen, speciale sportkleding is niet nodig, een paar goede wandelschoenen is voldoende. Deelname aan deze introductieles is gratis.

De cursus 'Sportief wandelen' houdt in dat je in groepsverband wandelt en onderweg allerlei oefeningen doet. Door middel van deze oefeningen tijdens het wandelen verbetert de conditie aanzienlijk.

De cursus start op 7 mei met de introductieles en loopt t/m 25 juni 2009. In totaal bestaat de cursus uit 7 lessen van elk 1 uur. De lessen zijn op de donderdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur en worden gegeven door een speciaal hiervoor opgeleide docent. Uiteraard wordt rekening gehouden met de mogelijkheden en wensen van de deelnemers.

Op 7 mei kan de cursist dus gratis kennismaken met sportief wandelen en daarna besluiten of hij of zij mee wil doen met de overige 6 lessen van de cursus. Mocht de cursist de hele cursus te willen volgen, dan betaalt hij of zij EUR 10,- voor de rest van de cursuslessen.

U verkent en ontdekt op een sportieve manier het prachtige Gorechtpark als `doe-park'.

Na afloop kunt u in het NME een kopje koffie te drinken.

Voor meer informatie en opgave (ook voor de introductieles) kunt u contact opnemen met Kwartier Zorg en Welzijn, telefoon: 0598-364900 (maandag t/m donderdag tijdens kantooruren)

Of via de mail: h.raspe@kwartierzorgenwelzijn.nl