NCRV

Bosch, Beuk & Haan

Bosch, Beuk & Haan ontdekt Noord-Limburg

Donderdag 7 mei
19.55 uur, Nederland 2

Kunst, kloosters, kastelen en haring

In deze aflevering van de NCRV-serie Bosch, Beuk & Haan bezoeken presentator Evelien Bosch, kok Ramon Beuk en vogeldeskundige Nico de Haan Noord-Limburg. Evelien maakt een fietstocht door het kastelendorp Baarlo. Hier komt ze overal sculpturen tegen van ene Tajiri. Hij blijkt een beroemd Japans-Amerikaanse kunstenaar te zijn die in een van de kastelen woont. Ook mag Evelien meedoen met een schietwedstrijd tijdens het jaarlijkse schutterijfeest in Meijel.

Nico verkent deze aflevering de oevers van de Maas. In de Mariapeel, bij Griendstveen op de linkeroever, steekt hij turf. Aan de andere kant van de Maas bezoekt hij het natuurgebied De Maasduinen.

Dat Limburgers van een biertje houden is algemeen bekend, maar dat ze ook de meeste vis eten weet niet iedereen. Zo is het traditie om op Aswoensdag, na carnaval, te gaat haringhappen.Daar hoort natuurlijk een laatste biertje bij om het af te leren, voordat de vastentijd begint. In de sfeervolle kloostertuin in Steijl gaat Ramon met deze twee ingrediënten aan de slag.

Deze uitzending was eerder te zien in december 2008