VU medisch centrum

Debat: Collectiviteit en solidariteit

7 mei 2009 | Symposium

Het Kenniscentrum Historie Zorgverzekeraars organiseert een debat over collectiviteit en solidariteit.

Jan Verduijn, senior beleidsmedewerker VWS Marktregulering en toezicht verzekeraars, en Dirk-Jan Westerwoudt, hoofd communicatie bij UVIT zorgverzekeringen met elkaar en met de zaal in debat over `Collectiviteit en solidariteit'. Wat betekent `marktwerking' hierbij?

Kan dit worden geïllustreerd met actuele thema's als voorkruipzorg en verticale integratie als verzekeraar-ziekenhuis (Vlietland, betrokkenheid Achmea bij IJsselmeerziekenhuizen) en kortingen op de zorgtoeslagen terwijl de specialistenhonoraria de pan uitrijzen. Verschillen zorgverzekeraars en het ministerie van Volksgezondheid hier over van mening?

Ook andere onderwerpenover zorg, stelsel en marktwerking kunnen aan bod komen, afhankelijk van de input van de debaters en de zaal.

Dit debat is onderdeel van een collegeblok `Gezondheidszorg in Nederland' voor Gezondheidswetenschappen, maar gezien de debaters en hun achtergrond belooft dit een evenement te worden dat voor een breed, geïnteresseerd publiek de moeite waard is. Datum : 7 mei 2009
Tijd : 10:15 tot 12:00
Locatie : hoofdgebouw Vrije universiteit 08A00