Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
27 april 2009


--Persbericht-

Informatieavond Brouwhuizen Groenlo

De gemeente Oost Gelre houdt op donderdag 7 mei een informatieavond over het plan Brouwhuizen in Groenlo. Dit is het terrein waar voorheen de Grolschfabriek stond en waar nu een nieuwe woonwijk komt. De avond begint om 19.30 uur en wordt gehouden in het Stadhuis in Groenlo.

Eerder is er al een informatiebijeenkomst in City Lido geweest en is in het Stadhuis van Groenlo een inloopavond gehouden over het beeldkwaliteitsplan "De Brouwerij". Inmiddels is het beeldkwaliteitsplan uitgewerkt in een matenplan voor het aanstaande bestemmingsplan Brouwhuizen.

Veel van de opmerkingen op het beeldkwaliteitsplan "De Brouwerij" zijn meegenomen in het plan dat nu op 7 mei gepresenteerd wordt. De woningdichtheid en de groenvoorziening zijn aangepast. Ook de verkeersstructuur in de wijk is opnieuw bekeken. Het beeld van de Grolsch komt visueel terug in het gebied in de vorm van een brouwketel. Ook wordt een link gelegd met de gracht.

Aan de hand van schetsen en plattegronden wordt duidelijk uitgelegd welke ideeën er nu zijn bij de invulling van het plan Brouwhuizen. De schetsen zijn al in te zien via de website van de gemeente Oost Gelre (www.oostgelre.nl) onder het kopje Actueel - Nieuwsberichten. De toelichting hierop volgt op de informatieavond. Wie op dit moment al vragen heeft kan contact op nemen met dhr. H. Luesink van de gemeente Oost Gelre, tel. 0544 - 393535. Meer informatie over het plan Brouwhuizen is ook te vinden op www.brouwhuizen.nl.