Gemeente Ameland


Skate Safe! Clinic op Ameland

Op donderdag 7 en vrijdag 8 mei is er in Nes en Hollum een Skate Safe! Clinic in het kader van het sportstimuleringsproject Wad in Beweging. De activiteit vindt plaats op het pleintje bij de Vleijen in Nes en op het parkeerterrein bij de golfschool in Hollum. De clinic is voor alle basisschoolleerlingen uit groep zeven en acht en voor klas één van het voortgezet onderwijs. Naast de clinics voor de scholen is er op donderdagavond 7 mei nog een extra clinic voor iedereen die niet via de scholen deelneemt.

Waarom deze clinic?

Tijdens de Skate Safe! Clinics leren kinderen basisvaardigheden, zoals val- en remtechnieken. Ook ervaren zij het nut van de beschermende uitrusting en krijgen zij instructies van gediplomeerde skate-instructeurs over de rol van de skater in het verkeer. Het doel van de Skate Safe! Clinic is niet alleen de veiligheid van het skaten te bevorderen maar ook de jeugd te stimuleren om sportief te bewegen en tegelijkertijd veel plezier te hebben.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Melis van der Meer, projectleider Wad in Beweging via telefoonnummer 06 46 43 76 79.