10e onde rzoeksbijeenkomst vrijwilligerswerk in Nederland en Vlaanderen

29/04/2009 15:04

MOVISIE

MOVISIE en de Erasmus Universiteit Rotterdam organiseren op 7 mei 2009 de tiende onderzoeksbijeenkomst vrijwilligerswerk in Nederland en Vlaanderen. Tijdens deze bijeenkomst presenteren Nederlandse en Vlaamse wetenschappers en onderzoekers van verschillende organisaties en vanuit verschillende disciplines recente (nog niet gepubliceerde) onderzoeksresultaten over vrijwilligers en vrijwillige inzet.

Op de onderzoeksbijeenkomst presenteert prof. dr. Paul Dekker van het SCP de publicatie 'Vrijwilligerswerk in meervoud, Civil Society deel 5'. Het rapport biedt nieuwe cijfers en analyses van vrijwilligerswerk in Nederland. Daarnaast biedt het inzicht in trends, verschillen tussen bevolkingsgroepen en typen maatschappelijke inzet. Voorafgaand aan die presentatie opent prof. dr. Lucas Meijs de onderzoeksdag met zijn terugbik op tien jaar onderzoek naar vrijwilligerswerk in Nederland.

Nieuwe inzichten en nieuwe informatie

De onderzoeksbijeenkomst geeft onderzoekers, gemeenten, vrijwilligersorganisaties en bedrijven (in het kader van maatschappelijk betrokken ondernemen) nieuwe inzichten, nieuwe informatie en laat andere invalshoeken zien op gebied van vrijwillige inzet. Zo gaat de Vrije Universiteit van Amsterdam in op het effect van etniciteit op vrijwilligerswerk door migranten in Nederland, de Universiteit Utrecht bespreekt de invloed van maatschappelijke stage en het WHJ Mulier Instituut presenteert een onderzoek naar de omgang met onwenselijk gedrag bij sportorganisaties. Kijk voor een volledig programma en alle presentaties op www.movisie.nl/onderzoeksdag.





http://www.movisie.nl/onderzoeksdag