Stadsdeel Amsterdam Centrum


Great Amsterdam Initiatives

29 april 2009

Op donderdag 7 mei 2009 organiseert de gemeente Amsterdam een groots evenement in het Transformatorhuis op het Westergasfabriekterrein, waarbij de Amsterdamse Europese programmas Doelstelling 2 Groot-Oost en Zuidoost en Urban 2 West binnen de Ring worden afgesloten.

Vanaf 13.00 uur wordt door verschillende betrokkenen stilgestaan bij de resultaten van deze Europese subsidieprogrammas in de stad. Met behulp van filmpjes en excursies aan de programmagebieden kan je die middag zien, horen en meemaken wat Europa concreet heeft betekend voor Amsterdam in de afgelopen acht jaar.

Zo is er een boottocht naar projecten in Groot Oost georganiseerd, staan er fietsen klaar voor een mooie tocht door het Urban2 programmagebied of kun je te voet of fietsend enkele projecten in Zuidoost bezoeken. Het congres wordt afgesloten met een spetterend verkiezingsdebat in Lagerhuisstijl met (aankomend) Europarlementariƫrs en prominente Amsterdammers. Zij gaan met elkaar en met de zaal in discussie over een drietal Europees/Amsterdamse themas. Vier weken voor de Europese verkiezingen biedt het debat je de gelegenheid om kennis te maken met de verschillende standpunten over Europa. Het debat staat onder leiding van burgemeester Cohen.

Het middagprogramma start vanaf 13.00 uur, de excursies om 14.30 uur en het avondprogramma om 18.30 uur.

Op www.greatamsterdaminitiatives.nl kan je je aanmelden voor het hele programma, maar ook voor de losse onderdelen.

Locatie: Transformatorhuis, Westergasfabriek