Gemeente Appingedam

Pauzebeweegpakketten op basisscholen in de gemeente Appingedam

Op 7 mei 2009 ontvangen alle basisscholen in de gemeente Appingedam het pauzebeweegpakket. Dit pakket bestaat uit allerlei spel- en sportmaterialen die leerlingen tijdens de pauze kunnen gebruiken en waardoor ze worden gestimuleerd tot meer bewegen.

Om 11.00 uur zal de aftrap worden gegeven op het gezamenlijke schoolplein van de Jan Ligthartschool en De Citer door de wethouder van sport, Piet Manning.

In de gemeente Appingedam wordt sinds 2007 deelgenomen aan het BOS-project.
Vanaf dat jaar worden er jaarlijks in samenwerking met de basisscholen, Huis voor de Sport, ASWA, GGD en sportverenigingen sportieve en beweegactiviteiten georganiseerd voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Deze activiteiten worden zowel binnen als buiten schooltijd gegeven.

Vanaf november 2008 wordt er bovendien in samenwerking met Kids2b op maandag- en donderdagmiddag sportieve opvang gegeven en zal in samenwerking met de buurtverenigingen op 10 juni 2009 in Opwierde en Oling een straatspeeldag worden georganiseerd.

Al deze activiteiten vallen onder het Buurt- Onderwijs- Sport- project.
Het doel van het BOS-project is het stoppen van de groei van jeugdigen met overgewicht en het terugdringen van overgewicht op lange termijn, afname van bewegingsarmoede en het versterken van gezond gedrag. De activiteiten zijn daarom gericht op meer bewegen en op gezond gedrag.

Het pauzebeweegpakket is een onderdeel van het stimuleren tot meer bewegen.

Gewijzigd op: 29-04-2009