Cramer opent windpark A7

Op donderdag 7 mei opent minister Jacqueline Cramer (VROM) het vernieuwde windpark A7 in Friesland. Bij dit park zijn 12 oude, vrijstaande windmolens afgebroken en vervangen door 4 nieuwe die beter zijn ingepast in het landschap. Bovendien leveren ze veel meer duurzame energie: per turbine 160 keer meer dan de oude. Bijzonder aan dit project is dat per kilowatt geproduceerde energie een euro gestort wordt in een regionaal dorpenfonds.

De opening vindt plaats om 14:00 bij Wegrestaurant Zurich, Rijksweg A7, Viaduct 3 te Zurich.

Vervolgens brengt Cramer een bezoek naar Harlingen. Hier zal zij zich laten bijpraten over de duurzame ambities van rederij Doeksen. Deze exploitant van de veerverbinding met Vlieland en Terschelling vervangt binnen twee jaar het veer Midsland voor een catamaran die volledig op biobrandstof, wind- en zonne energie vaart. Ook zal zij een wandeling maken door de stad met burgemeester Scheffer.

Dit bezoek vangt aan om 15:00 uur bij de vertrekhal van Rederij Doeksen, Waddenpromenade 5 te Harlingen.

Om 17:30 zal Cramer per boot naar Terschelling vertrekken. Aan boord zal zij de pers bijpraten over de weg naar de internationale klimaattop in Kopenhagen. Waar zet Nederland op in? Wat zijn de te nemen horden?

Op Terschelling zal Cramer vanaf 20:00 deelnemen aan een politiek café. Zoals alle waddeneilanden heeft Terschelling de ambitie om volledig klimaatneutraal te worden.

Noot voor redacties (