Studenten-'denktank' brainstormt een dag lang over wereldproblematiek

04/05/2009 12:08

Universiteit Twente

Op 7 mei 2009 zal op de Universiteit Twente 6000 uur aan denkkracht ingezet worden voor het oplossen van problemen die in de wereld spelen. De zeer actuele vraagstukken van deze denktank, die de naam Create Tomorrow draagt, worden aangeboden door het bedrijfsleven. Onder begeleiding van drie top consultancybureaus zullen 1250 studenten uit heel Nederland deze dag hun steentje bijdragen.

Gedurende de derde editie van Create Tomorrow gebruiken de deelnemende studenten hun creativiteit en innovativiteit om in multidisciplinaire teams vraagstukken op te lossen. Thema's als de financiële crisis en milieuproblematiek worden op deze dag in een nieuw licht geplaatst en kunnen gedurende het evenement ontsnappen uit de negatieve spiraal waar zij zich op dit moment in bevinden. Ook over logistieke netwerken en maatschappelijk verantwoord ondernemen buigen studenten zich deze dag. De twaalf organisaties die gebruikmaken van deze samenbundeling van 750 werkdagen aan denkkracht zijn afkomstig uit diverse bedrijfstakken en overheden. Enkelen van hen zijn VolkerWessels, Centraal Boekhuis, Provincie Overijssel, Huisman-Itrec en de Kamer van Koophandel.

Tijdens de denktank strijden de studenten om het meest innovatieve en creatieve idee van deze dag, waarmee zij als 'Denktankwinnaar' de hoofdprijs van 4000 euro kunnen winnen. De winnaar zal gekozen worden door een professionele jury met Kees Eijkel, voorzitter van Kennispark Twente, als voorzitter. Daarnaast zullen teams van alle universiteiten van Nederland het in de universiteitscompetitie tegen elkaar opnemen om tot de 'meest innovatieve universiteit van Nederland' te worden uitgeroepen. Tot slot zullen ATKearney, Boston Consulting Group en McKinsey gezamenlijk de 'Strategy Award' uitreiken voor het team met het beste denkproces.

Deelname aan Create Tomorrow biedt studenten een leerzame, leuke en volledig verzorgde dag. Jort Kelder zal een openingsspeech over innovatie houden en Menno Bentveld zal de dag aan elkaar praten. Na afloop van de denktijd zal cabaretier Javier Guzman ter ontspanning een show aan alle deelnemers weggeven en Racoon zal de muzikale afsluiting verzorgen.





http://www.createtomorrow.nl