RTL Group

Derek Ogilvie gaat stap verder in 'Family Circle' bij RTL 4

Medium Derek Ogilvie, die met zijn opmerkelijke tv-reeks The Ghost Whisperer eind vorig jaar bijna 1,6 miljoen kijkers per week wist te trekken, is vanaf donderdag 7 mei terug bij RTL 4. In zijn nieuwe programmaserie Family Circle draait het om het thema familie. Ogilvie heeft laten zien telepathisch met kleine kinderen te kunnen communiceren en met overleden dierbare contact te kunnen hebben. Beide gaven komen aan bod in deze nieuwe reeks.

Ogilvie richt zich in de nieuwe reeks op families die een dierbare zijn verloren. Zo maakt hij zich bijvoorbeeld sterk voor een gezin waarvan de dochter is overleden en waar zowel de ouders als de broertjes het zeer moeilijk hebben met dit verlies. Ook aan zes broers en zussen die graag in contact willen komen met hun overleden moeder, biedt Derek hulp. Voor een meisje dat haar broertje op tragische wijze is verloren en graag samen met haar ouders een bevestiging wil dat hij nog bij hen is, gaat Ogilvie aan de slag. Dat een reading van Derek wel eens van onschatbare waarde kan zijn, wordt duidelijk tijdens een thuisreading: Dit is veel mooier dan twintig miljoen winnen in de loterij, aldus een vader van vier jongens die zojuist een reading heeft gekregen. Derek maakte contact met zijn overleden vrouw, waardoor ze weer even één gezin waren. Daarnaast helpt de Schot zowel jonge kinderen als tieners om met hun paranormale gave om te gaan en staat hij ouders bij die bijvoorbeeld een kind hebben dat niet kan praten of zich kan uiten.
Wat Derek Ogilvie bijzonder maakt en waarom het Nederlandse publiek hem zo waardeert, is dat de informatie die hij doorkrijgt ongekend gedetailleerd, verbluffend concreet en no nonsense is. Met de nodige zelfspot en humor weet Derek op zijn bekende confronterende manier mensen te helpen die worstelen met vragen over een overleden dierbare of wachten op een bevestiging dat hun overleden geliefden bij hen zijn. Geen enkele reading is hetzelfde en verhalen kunnen soms een compleet andere wending nemen.

Uitzending: RTL 4: wekelijks, vanaf donderdag 7 mei, tussen 21.30 en 22.30 uur.

Website: rtl.nl/derekogilvie

---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen bij afdeling Mediadocumentatie, tel. 035-6718553. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website pressroomrtlnederland.nl bezoeken.