RTL Group

Humberto brengt jeugdteams van sporthelden samen in Team Van Toen

Velen koesterden in hun jeugd dromen: later als ik groot ben, dan voetbal ik in het Nederlands elftal. Of dan zwem of fiets ik op de Olympische Spelen. Anderen fantaseerden over Wimbledon of het WK Schaatsen. Voor de meesten bleef het bij mooie dromen, maar een enkel teamgenootje van ons wist wel door te stoten naar de wereldtop. In het nieuwe RTL 4-programma Team Van Toen wordt een dergelijk team rondom een bekende sportheld weer samengebracht. Met als locatie de oude sportclub, haalt presentator Humberto Tan herinneringen op en praat bij met de sportvrienden en -vriendinnen van weleer.

Pieter van den Hoogenband (te gast in aflevering 1 op donderdag 7 mei), Leontien van Moorsel, Arnold Vanderlyde en Dennis van der Geest, ergens zijn ze een keer begonnen. Ze deden dit nooit alleen maar samen met clubgenoten, teamleden en coaches. In de vertrouwde kleedkamer, op het veld of in de kantine van toen komen ze weer bij elkaar. Zowel gezamenlijk als individueel blikken de sportkameraden terug. Sommigen hebben een heel onverwachtse levensloop, die ook aan de orde komt. Eén daarvan is natuurlijk degene die uiteindelijk met de meeste prijzen en medailles werd bekroond. Zat het er al vanaf het prille begin in of kostte het de kampioen in spe veel moeite om uit de startblokken te komen?

Humberto Tan: "Ik hou van verhalen en daar zit Team Van Toen vol mee. Niet alleen de verhalen van de geslaagde topsporters, maar juist ook van de voormalige teamgenoten om hen heen. Hadden ze dezelfde ambities of juist niet? En wat deden ze eigenlijk buiten de sport? Het zijn de verhalen die Team Van Toen zo speciaal maken. Verhalen van bijzondere mensen."

Uitzending RTL 4, vanaf donderdag 7 mei (tussen 22.30 en 23.30 uur). Acht afleveringen t/m donderdag 25 juni.

---

Noot aan de redactie: op bijgaande foto de Nederlandse junioren estafetteploeg met wie Pieter in 1993 zijn eerste internationale gouden medaille haalde op de Jeugd Olympische dagen. Voor meer foto's, tel. 036 - 6718553.
Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, afdeling Communicatie van RTL Nederland, via tel: 035 6718879 of jaap.paulsen@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.pressroomrtlnederland.nl bezoeken.