Waterschap Aa en Maas

Brabants waterbeheer

Turkse delegatie bestudeert Brabants waterbeheer

Nederland staat wereldwijd bekend als waterland. Op 7 en 8 mei as. bezoekt een hoge Turkse delegatie - ondermeer van het Ministerie van Milieu - ons land zodat Nederlandse kennis over water ook in Turkije ingezet kan worden. Waterschap Aa en Maas opent haar deuren voor dit gezelschap en geeft samen met de Dienst Landelijk Gebied (DLG) informatie over haar waterprojecten.
090505dynamischbeekdal.jpg (4518 Kb) Wat onderneemt Brabant om de kwaliteit van zijn oppervlaktewater te verbeteren? Hoe worden overstromingen in de toekomst voorkomen? En hoe organiseer je waterbeheer? Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de vragen die tijdens het bezoek aan bod komen. Het bezoek van de Turkse delegatie op vrijdag 8 mei wordt georganiseerd door DLG en waterschap Aa en Maas.

De delegatie bestaat uit Turkije's hoogste waterambtenaar, vier provinciale gouverneurs en een aantal hoge ambtenaren van het Turkse Ministerie van Milieu die op uitnodiging van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en DLG naar Nederland zijn gekomen. Als kandidaat-lidstaat van de Europese Unie (EU) moet Turkije Europese wetgeving op het gebied van water invoeren, waarvan de Kaderrichtlijn Water (KRW) de belangrijkste is. Nederland heeft al veel ervaring met de invoering van de KRW en deelt deze ervaring met de Turken.

De staatssecretaris en zijn gezelschap worden vrijdagochtend ontvangen bij het waterschap Aa en Maas in 's-Hertogenbosch. Daar zullen zij voorgelicht worden over het Brabantse waterbeheer in relatie tot Europese regelgeving. In de middag bezoeken zij enkele waterprojecten van het waterschap (Dynamisch Beekdal en Masterplan Aa Veghel) langs de Aa.