Welten
Welten sluit 2008 af met goed resultaat

woensdag 6 mei 2009

Opleider en detacheerder optimistisch over lange termijn verwachtingen

De financiële sector veranderde in 2008 ingrijpend. Door continu in gesprek te blijven met haar relaties en door productontwikkeling en innovatie hoog op de agenda te zetten wist financieel opleider en detacheerder Welten het jaar desondanks met goed resultaat af te sluiten. De omzet groeide ruim tien procent. Dat ging gepaard met een lichte personele daling.

Zie het origineel

Door bovengenoemde inspanningen, een verbeterde brutomarge (zowel in procenten als in absolute bedragen) en een verhoudingsgewijze daling van indirecte kosten, slaagde Welten erin haar resultaat sterk te verbeteren ten opzichte van 2007. Een resultaat waar Welten, zeker gezien de matige start in 2008, bijzonder tevreden mee is. Dit resultaat ging gepaard met een lichte personele daling. Iets wat zich met name in het eerste halfjaar van 2008 voordeed, in het tweede halfjaar werd de personele bezetting gedeeltelijk gecompenseerd.

Eerste resultaten 2009
In het eerste kwartaal van 2009 realiseerde Welten een negatief resultaat door een aanzienlijke afname van de vraag naar interim-professionals. Deze terugval heeft zich inmiddels ietwat gestabiliseerd, maar ging gepaard met een noodzakelijke krimp van het personeelsbestand. Iets wat werd verwezenlijkt door de eigen flexibiliteit maximaal te benutten, voornamelijk door tijdelijke contracten niet te verlengen. Voor geheel 2009 wordt uitgegaan van een daling in omzet en een vermindering van de hoeveelheid medewerkers.

Toekomstverwachtingen
Een precieze prognose kan Welten vanwege een aanhoudend volatiele markt niet eenvoudig geven. Het is vooralsnog lastig in te schatten wanneer de markt zal aantrekken maar over het feit dat dat gaat gebeuren is Welten zeer optimistisch gestemd. De meerwaarde van het werken met een schil van tijdelijke arbeidskrachten om dynamisch op marktontwikkelingen te kunnen anticiperen, is door de huidige omstandigheden onomstotelijk bewezen. Het werken met externen heeft het management van financiële instellingen de mogelijkheid gegeven om veerkrachtig in te kunnen spelen op sterk wisselende marktvolumes. Daarnaast heeft het hen de benodigde ruimte gegeven om gestructureerde krimpscenario's uit te werken. We merken dat deze zogeheten flexibele schil daarom bij financiële instellingen in de toekomst nog nadrukkelijker op de agenda komt te staan.
Daarnaast verwachten we dat de vele veranderingen die zich als gevolg van de crisis voordoen binnen financiële instellingen op termijn leiden tot een aanzienlijke hoeveelheid extra werk.

Over Welten
Welten is al 15 jaar marktleider in het opleiden en detacheren van financieel specialisten voor banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Zowel de opleidingstrajecten als de interim-professionals van Welten zijn gericht op het gebied van zakelijk- en particulier bankieren, verzekeringen en pensioenen.