Gemeente Borsele

Praktisch verkeersexamen voor Borselse leerlingen

Bijna 300 basisschoolleerlingen uit de gemeente Borsele leggen op maandag 11 mei een praktisch verkeersexamen af. Tijdens het examen toetst de gemeente het gedrag en de vaardigheden van kinderen in het dagelijkse verkeer. Als de leerlingen het examen met goed gevolg afleggen, ontvangen zij een diploma. Ook dit jaar neemt de gemeente het examen af in Goes, omdat het merendeel van de leerlingen straks in deze stad naar de middelbare school gaat.

Het examen is een vervolg op het schriftelijk examen, dat de leerlingen op 16 april hebben afgelegd. Het doel van het praktisch examen is dat de kinderen inzicht krijgen in verkeerssituaties. Zo leren zij hoe het op een veilige manier aan het verkeer kan deelnemen. Daarom zijn alle leerlingen uit groep zeven en/of acht van het basisonderwijs uitgenodigd om aan de toets mee te doen.

De examenroute in Goes beslaat een traject van ongeveer vijf kilometer. In dit traject zijn verkeerssituaties opgenomen die kenmerkend zijn voor deze stad, zoals rotondes, spoorwegovergangen, een kruising met verkeerslichten en fietsoversteekplaatsen.