07/05/2009 09:05

Philips Electronics Nederland B.V.

7 mei 2009

PHILIPS MASTER LED LEVERT TOP PRESTATIES IN ONAFHANKELIJK ONDERZOEK

Amsterdam, Nederland - Philips presenteerde vandaag de positieve resultaten van een onafhankelijk onderzoek naar de kwaliteit van haar LED retrofit lamp, de MASTER LED, dat is uitgevoerd door het Nederlands Metrologisch Instituut (VSL). De resultaten laten zien dat de Philips MASTER LED lampen makkelijk voldoen aan de verschillende testcriteria die zijn geformuleerd door de onafhankelijke, in Nederland gevestigde onderzoeks- en metrologisch instituut, en deze in sommige gevallen zelfs overtreffen.

LED is een nieuwe en baanbrekende verlichtingsoplossing die talloze mogelijkheden en voordelen biedt in termen van toepasbaarheid en energiebesparing in vergelijking met traditionele verlichtingstechnologieën.

In het onderzoek testte het Nederlands Metrologisch Instituut de Philips MASTER LED op diverse optische en elektrische criteria. De resultaten van deze testen illustreren dat de Philips MASTER LED specificaties van 240 lumen en een power factor van 0.68 behaalde. De testen wezen uit dat de MASTER LED zelfs een nog hogere lumen waardering had dan de op de verpakking aangegeven 240 lumen. Daarnaast is de power factor nog efficienter dan de gemiddelde traditionele spaarlamp, die een power factor heeft van 0.50. Deze resultaten geven aan dat de Philips LED lamp niet alleen van de hoogste kwaliteit is maar ook leidend in de LED markt.

"Bij Philips zijn we er trots op dat onze producten aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Daarom zijn we verheugd dat het door VSL uitgevoerde onderzoek aantoont dat Philips LED retrofitlampen niet alleen aanzienlijke energiebesparingen opleveren, maar ook de beleving van hoge-kwaliteit verlichting", zegt Frank van der Vloed, General Manager Philips Lighting Benelux. "We hopen dat deze resultaten mensen de geruststelling bieden dat LED-lampen licht van een goede kwaliteit kunnen leveren. Onze MASTER LED is slechts een van de vele opties die Philips heeft ontwikkeld om consumenten een grotere keuze te kunnen bieden als het gaat om energiebesparende verlichting."

Onderzoek naar de kwaliteit van LED renovatielampen

Uit een ander onderzoek dat onlangs is uitgevoerd door het Nederlands Metrologisch Instituut (VSL) bleek dat sommige fabrikanten van LED's de prestatiecijfers van hun LED-lampen overdrijven. Ook toonde het aan dat er duidelijke kwaliteitsverschillen zijn tussen de verschillende LED-lampen die op de markt verkrijgbaar zijn. Het onderzoeksrapport stelde expliciet vast dat sommige fabrikanten 'meer beloofden dan zij konden waarmaken' ten aanzien van lichtopbrengst en energieverbruik.

Aangezien er aanvankelijk in dit onderzoek geen LED-lampen van Philips getest werden, reageerde Philips snel met een vrijwillig aanbod om ook haar LED-lampen onafhankelijk te laten testen door VSL om zo haar leidende positie in de markt en in producttechnologie te demonstreren.

"Er is een snelle toename geweest van producenten die zich in de markt aanbieden als specialisten in LED retrofitlampen. Zoals wij in ons eerder onderzoek hebben aangetoond was de informatie die producenten op hun verpakkingen vermelden niet conform aan onze testresultaten. De testen die wij hebben uitgevoerd op de Philips MASTER LED bevestigen dat de prestaties van de lamp overeenkomen met de claims die Philips maakt. Dit maakt het product momenteel een van de positieve uitzonderingen die beschikbaar zijn op de markt,", aldus Wouter Koek van VSL.

Philips introduceerde haar eerste LED retrofitplossing, de MASTER LED, in april 2008 op de Light + Building vakbeurs in Frankfurt, Duitsland. Sinds deze introductie heeft Philips zijn MASTER LED-reeks uitgebreid tot een totale omvang van vijftien producten, inclusief een geheel dimbare versie, verschillende lage wattage versies en ook verschillende kleurtemperaturen. Verdere LED retrofit oplossingen zullen later in het jaar volgen.