Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.45 uur

Utrecht, 07-05-2009

Straatroof

UTRECHT In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 mei vond op de Livingstonelaan een beroving plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Een 49-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 00.05 uur vanuit de tram naar haar woning aan de Livingstonelaan. De vrouw kwam net terug van haar werk en wilde naar huis. Op de hoek van de Afrikalaan stond een groepje jongens. Toen de vrouw de jongens passeerde werd door één van de jongens aan de tas van de vrouw getrokken. Al snel kwam er nog een aantal jongens bij staan en probeerde de tas van het slachtoffer af te pakken. Uiteindelijk lukte het en renden de jongens weg over de Afrikalaan in de richting van de Rooseveltlaan.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze laffe beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht zuid, tel.: 0900 88 44.

Aangehouden met (nep)vuurwapen

UTRECHT De politie heeft woensdagavond twee mannen aangehouden omdat zij in het bezit waren van verboden wapens.

Via 1-1-2 kwam omstreeks 23.10 uur een melding binnen van een getuige. De man zag al enige tijd een auto voor een woning aan de Othellodreef staan. In de auto zaten twee mannen. Hij vertrouwden het niet en meldde dit aan de politie. Ter plaatse zagen agenten de auto voor de woning staan. De bestuurder wilde, bij het zien van de politie, wegrijden. De agenten plaatsen hun auto voor die van de verdachten. De mannen werden naar hun identiteitsbewijs en aanwezigheid voor de woning gevraagd. Eén van de twee kon zich niet legitimeren. De mannen werden verzocht uit te stappen.

Op dat moment zag één van de agenten een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in de auto liggen. De mannen, 18 en 26 jaar uit Maarssen en Utrecht, werden aangehouden. Verder onderzoek in de auto leverde een verboden mes en een bivakmuts op. Beiden werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Bromfietscontrole

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag en avond op twee locaties een bromfietscontrole uitgevoerd.

Tussen 14.15 en 21.30 uur werden 68 bromfietsen door motoragenten naar de Prinses Christinalaan en het Oppenheimplein gebracht. Hier vond de controle plaats. 50 Bromfietsen waren prima in orde. Voor de overige 18 bestuurders schreef de politie bekeuringen uit voor onder andere een te hoge constructiesnelheid, het niet hebben of kunnen tonen van het rijbewijs, het niet dragen van de helm, gladde banden en het maken van verkeersovertredingen. Eén bromfiets werd in beslaggenomen. Tijdens de controle werden drie personen aangehouden.

Twee jongens, 16 en 17 jaar uit Utrecht, vonden het nodig om de politie te beledigen en uit te schelden. Op het moment dat zij werden aangehouden wilde hun vader, een 52-jarige man uit Utrecht, de politie met een schep te lijf gaan. Ook de vader werd aangehouden en voor verhoor meegenomen.

Achtervolging

UTRECHT- In de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 mei heeft de politie drie mannen aanhouden omdat zij betrokken waren bij een aanrijding maar doorreden.

De mannen van 21, 22 en 23 jaar oud, werden aangehouden op de van Spanjelaan na een achtervolging. De drie mannen uit Heerlen, Nijkerk en Utrecht waren eerder die nacht betrokken bij een aanrijding. De verdachten waren doorgereden na het veroorzaken van de aanrijding. De drie mannen konden later in de nacht alsnog worden aangehouden aan de hand van het signalement van de auto.

De bestuurder van de auto bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs te zijn. De politie heeft de drie mannen ingesloten voor verhoor.

Bestelbus met gestolen fietsen aangetroffen

UTRECHT Op de Marnixlaan heeft de politie woensdagmiddag twee personen aangehouden omdat zij in het bezit waren van een groot aantal gestolen fietsen.

Een agent zag omstreeks 14.30 uur op de Marnixlaan een bestelbus met open laaddeuren staan. In de bus stonden ruim tien fietsen. De agent zag dat van een aantal fietsen het slot niet in orde was en besloot de fietsen te controleren. Al snel bleek dat van de tien fietsen er vijf als gesloten stonden gesignaleerd. De andere vijf zagen er zo nieuw uit dat de agent vermoedde dat deze mogelijk ook van diefstal afkomstig waren. Twee mannen, beiden 37 jaar uit Heemskerk en De Goorn werden aangehouden. De politie heeft het vermoeden dat het tweetal zich op grote schaal schuldig heeft gemaakt aan het stelen van fietsen.

Drugshandelaar aangehouden

UTRECHT Woensdagavond heeft de politie en man aangehouden omdat hij handelde in verdovende middelen.

Omstreeks 20.05 uur zagen agenten een vrouw zich verdacht ophouden in het park van het Tolsteegplantsoen. De agenten vertrouwden het niet en hielden de vrouw in de gaten. Na enige tijd kwam een man aanlopen. De man gaf iets aan de vrouw. De agenten hadden het vermoeden dat het om drugs ging en besloot het tweetal te controleren. Bij het zien van de politie zetten de man en de vrouw het op een lopen. Na een korte achtervolging werd de

28-jarige man uit Utrecht in de bosjes aangehouden.

Tijdens de achtervolging had hij een aantal zakjes weggegooid. In zijn jas werd een zakje met 21 bolletjes, vermoedelijk cocaïne, aangetroffen. Twee politiehonden troffen in de bosjes meerdere zakjes met verdovende middelen aan. De vrouw zag kans weg te komen. De Utrechter werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.