Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 07-05-2009

Man aangehouden op verdenking van inbraak
MEPPEL De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 19-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van inbraak bij een bedrijf aan de Eekhorstweg in Meppel. Een beveiligingsmedewerker zag een verdachte auto en legde de link met de inbraak die eerder die nacht is gepleegd. Het is nog niet bekend wat er precies is weggenomen. De politie heeft de verdachte ingesloten voor verhoor. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Mensen die meer informatie over de inbraak hebben, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. (BVH 2009009595)

Politie houdt twee mannen in Duitsland aan op verdenking van inbraak EMMEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee mannen aangehouden in Duitsland op verdenking van inbraak bij een tankstation in Emmen. Een getuige belde de politie om te zeggen dat er een auto geparkeerd stond nabij de Rondweg, waarbij de kentekenplaten waren afgeplakt. Toen agenten op zoek gingen naar de auto troffen ze deze aan bij een tankstation aan de Rondweg. De auto ging er plotseling met hoge snelheid vandoor en reed door rood licht. De achtervolging werd ingezet en de inzittenden kregen van de politie een stopteken. De auto minderde echter geen vaart en ging met een snelheid van 170 km/uur richting Klazienaveen. Meerdere stoptekens werden gegeven, maar de auto reed gewoon door. Via de meldkamer werd duidelijk dat bij het tankstation in Emmen een inbraak was geweest. De dieven hadden sigaretten weggenomen.
Op een bepaalde moment besloten de verdachten bij Zwartemeer de grens over te gaan naar Duitsland en reden in de richting van Meppen. Daarop werd ook de Duitse politie gealarmeerd en deze wist de verdachten op een parkeerplaats tot stilstand te dwingen. De bestuurder, een 24-jarige man uit Amsterdam, werd door een Duitse agent aangehouden. De inzittende, een 25-jarige man uit Haarlem, die zich bij de parkeerplaats in de bosjes had verstopt, maar werd door een agent van het Drentse korps aangehouden. In de auto werd onder meer rookwaar en inbrekerswerktuig aangetroffen. De beide verdachten zijn door de Duitse politie ingesloten. (BVH 2009009598)

Inbraak in bouwketen
EMMEN Tussen dinsdagmiddag en woensdagmorgen is ingebroken in drie bouwketen bij een in aanbouw zijnde praktijkschool aan de Ullevi in Emmen. Het is nog niet bekend wat er precies is weggenomen. De eigenaar doet aangifte. (BVH 2009009455)

Aanrijding tussen fietser en auto
ASSEN - Een 13-jarig meisje uit Assen raakte woensdagmorgen gewond bij een aanrijding op de Groningerstraat in Assen. Zij fietste op het fietspad aan de ene kant van de Groningerstraat en wilde oversteken naar het fietspad aan de andere kant van de weg. Het meisje zag echter een 57-jarige bestuurder van een auto uit s Gravenhage over het hoofd. Deze bestuurder reed op de weg, parallel naast het fietspad waar het meisje fietste. Een aanrijding was het gevolg. De fietser klaagde over pijn aan haar billen en is ter plekke behandeld. (BVH 2009009314)

Auto rijdt achter op vervoersbus
NIEUW SCHOONEBEEK Woensdagmiddag rond 14.00 uur is een aanrijding geweest tussen een personenauto en een vervoersbus aan de Europaweg in Nieuw Schoonebeek. De bestuurder van de personenauto reed achterop de vervoersbus. Twee inzittenden van de bus hadden pijn aan hun nek als gevolg van de aanrijding. Een vrouw, die als passagier in de personenauto zat, is met nekklachten naar een huisarts gegaan. De identiteit van de betrokken is nog niet bekend. De toedracht van het ongeval is nog niet geheel duidelijk. De politie doet onderzoek. (BVH 2009009495)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.