Gemeente Enschede

Enschedese case in grootste studentendenktank ter wereld

Vandaag strijden zo'n 1.250 studenten van universiteiten uit alle hoeken van Nederland om de hoofdprijs van EUR 4.000 euro voor het beste idee. De studentendenktank Create Tomorrow, georganiseerd door de Student Union van de Universiteit Twente, vindt voor de derde keer plaats in Enschede op het terrein van de UT. Twaalf organisaties, waaronder de gemeente Enschede, leveren een case aan over problemen/situaties die ze in hun dagelijkse bedrijfsvoering tegenkomen.

Een duurzame Enschedese case
Enschede brengt als smartcity een case in over een duurzame cityboerderij. Twaalf teams van 6-8 studenten buigen zich vandaag over het ontwikkelen van een concept hiervoor.

Het programma
De studenten hebben een dag tijd om het probleem te analyseren, te brainstormen over oplossingen en een van deze oplossingen verder uit te werken. Aan het eind van de dag kijkt iedere organisatie eerst welke oplossing ze zelf het beste vinden. Elke case krijgt zo een casewinnaar. De twaalf casewinnaars gaan door voor de hoofdprijs van EUR 4000. Een professionele jury buigt zich over de oplossingen van de casewinnaars.
Rond 22.00 uur is de prijswinnaar bekend. Deze winnende groep krijgt de prijs uitgereikt door burgemeester Peter den Oudsten.

Kijk voor meer informatie op www.createtomorrow.nl

Geplaatst: 07 mei 2009.

7 mei 2009