Gemeente Harderwijk


Neem deel aan de Klankbordgroep Waterfront

Wilt u meepraten en meedenken over het Waterfront? Op dinsdagavond 12 mei aanstaande is de oprichtingsbijeenkomst voor de Klankbordgroep Waterfront. Als belangstellende of belanghebbende bent van u harte uitgenodigd. Tijdens deze eerste bijeenkomst staat toelichting op het klankbordproces centraal en zal, mede aan de hand van een belangstellingspeiling, de samenstelling van de klankbordgroep worden bepaald.

De klankbordgroep moet bestaan uit vertegenwoordigers vanuit een achterban met een bepaald belang in het Waterfront, zoals: bewoners rondom het Waterfront, ondernemersorganisaties, natuur- en milieuorganisaties en overige belanghebbenden en belangstellenden. De Klankbordgroep brengt in het project Waterfront, kennis en ervaring in. Zij adviseert de organisatie Waterfront over de beleidsvorming van het project. Daarnaast vervult zij een signaalfunctie van mogelijke voor het project relevante beleidsmatige, maatschappelijke, (milieu)technische en andere ontwikkelingen.

Communicatie
De communicatie met de Klankbordgroep verloopt in principe via (discussie)bijeenkomsten. Er wordt vergaderd aan de hand van een of meerdere actuele themaâs. Langs die weg wordt getoetst hoe de samenleving denkt over voorgenomen plannen van gemeente en projectorganisatie. Als uitkomst van deze bijeenkomsten kan de Klankbordgroep een gekwalificeerd advies geven aan de organisatie Waterfront. De organisatie Waterfront overweegt het advies en kan dit â beargumenteerd â overnemen dan wel afwijzen. Buiten de bijeenkomsten om zal de Klankbordgroep, indien relevant, tussentijds geïnformeerd worden over de stand van zaken van het project.

Status van de klankbordgroep
De klankbordgroep is het overlegplatform met het collectief van belanghebbenden en belangstellenden om informatie te verstrekken over de voortgang en de inhoudelijke uitwerking in het kader van het Waterfront. Daarmee wordt de gelegenheid gecreëerd om in een vroegtijdig stadium inbreng van belanghebbenden en belangstellenden mee te nemen in het plan. Het klankbordgroepproces is dan ook niet vrijblijvend: de gemeente zal alle adviezen van de Klankbordgroep in overweging nemen en daar reactie op geven. Het klankbordgroepproces is een aanvulling op, en daarmee geen vervanger van de wettelijk geregelde inspraak. De klankbordgroep wordt voorgezeten prof. drs. A.L.L.M. Asselbergs.

In de regel komt de klankbordgroep vier keer per jaar bijeen. De eerste bijeenkomst is op dinsdag 12 mei om 19.30 uur in de Visserszaal op het stadhuis Harderwijk. U bent van harte uitgenodigd. Aanmelden kan via een e-mail aan waterfront@harderwijk.nl of tel. 411 141. Deze bijeenkomst is een andere bijeenkomst dan de eerder genoemde bijeenkomst over de Groene Zoom op dinsdagavond 12 mei op het stadhuis.


____________________