T-Mobile ziet aantal abonnees stijgen.

07/05/2009 10:33

T-Mobile


- Abonneebestand groeit.


- Daling in aantal prepaid klanten door administratieve correcties als gevolg van de integratieactiviteiten van T-Mobile en Orange.


- Aandeel SMS en mobiel internet stijgt naar 24% van de ARPU.

T-Mobile Netherlands sluit het eerste kwartaal van 2009 af met een totaal van 5,235 miljoen mobiele klanten. De totale omzet in de eerste drie maanden van 2009 bedraagt EURO 444 miljoen, een stijging van 6,7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De EBITDA komt uit op EURO 64 miljoen, een stijging van 3,2% vergeleken met het eerste kwartaal in 2008. De gemiddelde omzet per gebruiker (ARPU) blijft vrijwel stabiel op EURO 24. T-Mobile laat opnieuw een stijging in het gebruik van mobiel internet zien. Het aandeel 'non-voice' boekt in het eerste kwartaal van 2009 wederom een record: 24% van de ARPU bestaat inmiddels uit SMS en mobiel internet.

Hans van Leeuwen, Financieel Directeur bij T-Mobile in Nederland: 'Mobiel internet is nu toch echt aan een opmars begonnen. De iPhone3G zette vorig jaar de trend, maar door recente snelheidsverhogingen van het netwerk en de introductie van de T-Mobile G1 neemt het gebruik alleen maar toe. Ondanks de lichte daling van het totale aantal klanten, steeg het aantal abonnees met 53.000. Daarmee boeken we waardevolle groei voor de toekomst.'

Over T-Mobile in Nederland

T-Mobile had in 2008 een jaaromzet van 1,806 miljard euro. T-Mobile bedient meer dan 5,235 miljoen klanten in Nederland (per 1 april 2009). T-Mobile biedt producten en diensten voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers. In Nederland beschikt T-Mobile over een zeer modern mobiel netwerk voor spraak- en datadiensten en een uitgebreid netwerk van HotSpot locaties, waar gebruikers de beschikking hebben over een zeer snelle mobiele internetverbinding. T-Mobile Netherlands is onderdeel van T-Mobile International, een van de leidende mobiele communicatie ondernemingen in de wereld.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl