Gemeente Haren

Clustering sportverenigingen

Laatste stand van zaken

07/05/2009

Graag brengen wij u op de hoogte van de laatste stand van zaken van de clustering van de sportverenigingen v.v. Haren, v.v. Gorecht en ATC `75. Het afgelopen half jaar hebben gemeente en verenigingen zich ingezet om tot een goed ontwerp voor het terrein en de gebouwen te komen, met als resultaat meer duidelijkheid over de wensen van de verenigingen en de mogelijkheden op het terrein.

De nieuwe coalitie van Haren wil graag dat het project snel in uitvoering komt. Hierbij blijft de doelstelling om in augustus 2010 het complete terrein in gebruik te nemen. De gemeente heeft structureel overleg met de besturen en vertegenwoordigers van de verenigingen over de toekomstige invulling van de terreinen aan de Onnerweg en Geertsemaweg. De technische aspecten worden in werkgroepen besproken en wethouder Berends leidt de stuurgroepvergaderingen met de voorzitters van de drie verenigingen. Deze overleggen verlopen prettig en vanuit de verenigingen komt veel input.

Aanleg nieuwe velden komt steeds dichterbij

De gemeente heeft met de drie verenigingen overeenstemming bereikt over de invulling van de terreinen, waarbij de oorspronkelijke plannen iets zijn aangepast. Zo wordt er nu ingezet op het huidige trainingsveld uit te voeren in kunstgras, waardoor deze ook geschikt wordt voor pupillenwedstrijden en een extra `puppyveld' voor de kleinste voetballertjes. De atletiekvoorzieningen worden ook vernieuwd. Er komt een nieuwe 400 meter baan, een 100 meter sprintbaan en andere voorzieningen voor onder andere hoogspringen en kogelstoten.

Gebouwen

De invulling van de gebouwen zit in de ontwerpfase. De gemeente zet met de twee voetbalverenigingen in op een geschakeld gebouw (twee aparte ruimtes voor de verenigingen naast elkaar) met aan alle kanten zicht op de velden.

De voetbalverenigingen hebben samen om tafel gezeten om hun wensen om te zetten in een eerste ontwerp. De gemeente is zeer positief over dit initiatief en probeert momenteel een verdere invulling aan het ontwerp te geven.

ATC `75 heeft aangegeven dat zij graag het huidige gebouw wil blijven huren van de gemeente. Het gebouw zal daarvoor gerenoveerd moeten worden.

Bestemmingsplanprocedure wordt binnenkort opgestart

In het ontwerp van het terrein is ruimte voor een parkeerplaats en voor de nieuwe gebouwen opgenomen. Deze plannen passen niet in het huidige bestemmingsplan. Daarom wordt op korte termijn het bestemmingsplan aangepast en ter inzage gelegd.

Veiligheid

Het nieuwe sportpark moet behalve functioneel natuurlijk ook veilig zijn. Daarom is voor de oversteek aan de Dr. Ebelsweg een loopbrug gepland. Op deze manier kan iedereen op een veilige manier de speelvelden aan de Geertsemaweg bereiken. De invulling van deze velden is niet veranderd, hier worden twee volledige en één pupillen natuurgrasveld aangelegd.