Politie Haaglanden

Persberichten 7 mei

Haaglanden, 07-05-2009

Man overleden na val bouwplaats
Den Haag / Ypenburg-Leidschenveen Een 59-jarige inwoner uit Lage Zwaluwe overleed woensdag 6 mei na een val van een bouwplaats aan de Zoetermeerse Rijweg. Het slachtoffer verrichtte werkzaamheden aan een bouwproject en kwam door nog onbekende oorzaak ten val. Ondanks reanimatiepogingen van omstanders en de GGD overleed de man kort na aankomst in het ziekenhuis. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Hardleerse bestuurder
Den Haag - Een 27-jarige Hagenaar liep donderdag 7 mei voor de vierde keer in vijf jaar tijd tegen de lamp voor rijden onder invloed. Surveillerende agenten controleerden de man omstreeks 05.30 uur op de Waldeck Pyrmontkade. Toen bleek dat hij teveel gedronken had, hielden zij hem aan. Op het politiebureau blies hij 510 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Alweer zonder rijbewijs
Den Haag - Dat hij al vijf keer eerder was aangehouden voor rijden zonder rijbewijs, weerhield een 19-jarige Delftenaar er niet van om woensdag 6 mei opnieuw zonder rijbewijs op zijn bromfiets te stappen. Agenten zagen hem omstreeks 17.30 uur rijden op de Laan van Meerdervoort. Tijdens een controle bleek dat hij nog steeds geen rijbewijs had gehaald. De Delftenaar werd aangehouden en naar het bureau vervoerd. Daar kreeg hij nog drie openstaande vonnissen uitgereikt voor rijden zonder rijbewijs. Hij kreeg twee maal een taakstraf van 28 uur en een boete van 150 euro. Op last van de officier van justitie werd zijn bromfiets in beslag genomen.

Jongen aangehouden voor vernieling
Den Haag - Agenten hielden woensdag 6 mei een 18-jarige Hagenaar aan omdat hij op de Escamplaan, samen met een tweede verdachte, een ruit zou hebben vernield. Omstreeks 23.15 uur kregen de agenten de melding dat twee personen zojuist de ruit van een leegstaand pand hadden vernield. In de omgeving zagen de agenten twee jongens lopen die voldeden aan het opgegeven signalement en die er vandoor gingen bij het zien van de politie. Eén van hen, de 18-jarige Hagenaar, kon op de Dierenselaan in de kraag gevat worden. De tweede verdachte wist op de fiets te ontkomen. De Hagenaar verklaarde in de politieauto direct dat hij de ruit niet vernield had met een baksteen. En dat terwijl de agenten op dat moment helemaal nog niet wisten hoe de ruit vernield was. In het pand bleek de ruit vernield te zijn met een baksteen. Tegen de jongen werd op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt.

Dief aangehouden
Den Haag De diefstal van een portemonnee bracht een 46-jarige Hagenaar weinig geluk. Toen de rechtmatige eigenaar op woensdag 6 mei omstreeks 20.15 uur een benzinepomp aan de Callandstraat binnenliep, herkende hij in de Hagenaar de vermoedelijke dader. Hij belde direct de politie, die de man aanhield. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Man gestoken, verdachte aangehouden
Den Haag Bij een steekincident op woensdag 6 mei omstreeks 22.10 in een flat aan het Stamkartplein raakte een 23-jarige Hagenaar gewond aan onder meer zijn borst. De GGD vervoerde de man naar het ziekenhuis, maar kon na behandeling weer naar huis. De vermoedelijke daders een 15-jarige jongen en een 20-jarige vrouw, beiden uit Den Haag zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het steekincident is vermoedelijk het gevolg van een uit de hand gelopen ruzie in de familiesfeer.

Baldadigheid: ruiten gesneuveld
Den Haag De politie hield woensdag 6 mei omstreeks 19.15 uur op de Noordpolderkade zes Haagse jongens in leeftijd van 11 tot 13 jaar aan nadat een getuige had gemeld dat zij ramen hadden ingegooid. Vermoedelijk gooiden de jongens steentjes naar elkaar, waarbij zij de ramen raakten. Drie jongens bleken niets met het incident te maken te hebben, de andere drie kregen een verbaal voor baldadigheid.

Vernieling leidt tot aanhouding
Den Haag - Na een melding over vernieling in de Zoutmanstraat, hielden politieagenten woensdag 6 mei rond 16.30 uur twee Hagenaren (beiden 23 jaar) aan. De agenten spraken de jongens aan in tram zeventien, ter hoogte van de Gravenstraat. Een van hen wilde zich niet legitimeren, waarna beiden beledigingen begonnen te uiten en zich hevig verzetten. Zij zijn daarom meegenomen naar het politiebureau.

Gesnapt bij poging inbraak
Den Haag/Loosduinen Na een melding van een inbraak in een woning aan de Georges Bizetstraat hield de politie een 17- en een 18-jarige Hagenaar aan. Een getuige zag dat drie jongens probeerden met een scherp voorwerp een tuindeur open te breken. De getuige had een goed signalement en belde dat direct door aan de politie, die twee van de drie verdachten konden aanhouden. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het bureau. De politie onderzoekt de zaak.

Politie onderzoekt inbraak Connexxion
Leidschendam-Voorburg De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak op woensdagochtend 7 mei om 03.30 uur. Agenten kregen een inbraakmelding van de Veursestraatweg. Eenmaal ter plaatse bleek dat onbekenden een aantal kluisjes van medewerkers hadden opengebroken. Inbrekers richtten in het pand een grote ravage aan en braken een flink aantal kluisjes open. Medewerkers van de forensiche opsporing stellen een onderzoek in en hopen via het sporenonderzoek de identiteit van de verdachten te achterhalen. Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Leidschendam via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Te hard binnen bebouwde kom
Wassenaar Een 18-jarige automobilist uit Wassenaar moest woensdag 6 mei om 12.45 uur zijn rijbewijs inleveren. Politieagenten constateerden dat de man met maar liefst 108 km/u reed over de Prinsenweg. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Agenten vorderden dan ook het rijbewijs van de man in. De nog jonge bestuurder kreeg een proces-verbaal.

Zes aanhoudingen bij ontmantelde hennepkwekerij Rijswijk De politie hield woensdag 6 mei om 19.20 uur zes verdachten (20 tot 43 jaar) aan op verdenking van betrokkenheid bij een hennepkwekerij in een garagebox aan de Dahliastraat. Politieagenten zagen rond de garage een aantal mensen lopen die bij het zien van de agenten direct wegrenden. Na een korte achtervolging konden de agenten de zes mannen achterhalen. In de garagebox troffen de politiemannen een ontmantelde hennepkwekerij aan. De politie onderzoekt de betrokkenheid van het zestal bij de kwekerij. Vanuit de box werd illegaal stroom afgetapt. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Problemen over parkeerplaats eindigt aan het bureau Midden Delfland/Den Hoorn Ruzie over een parkeerplaats aan de Voorhaven leidde woensdag 6 mei tot de nodige problemen. Politieagenten die kwamen bemiddelen probeerden een 48-jarige bewoner tot inkeer te brengen. De man had kennelijk zijn auto dusdanig geparkeerd dat omwonenden daar hinder van ondervonden. Ondanks pogingen van de agenten de boel niet te laten escaleren, bedreigde hij het politiepersoneel met de dood. Hierop hielden de agenten de man aan. Donderdag 7 mei overlegt de politie met het Openbaar Ministerie of de man moet worden voorgeleid.

Politie zoekt informatie
Midden Delfland/Den Hoorn Politie Haaglanden zoekt dringend informatie over een incident dat zich op dinsdag 5 mei afspeelde in Den Hoorn. Een getuige meldde bij de politie dat omstreeks 14.30 uur op de Woudseweg in Den Hoorn (t Woudt) een mogelijke ontvoering had plaatsgevonden. De getuige zag dat op de Woudseweg een rode auto half in de bosjes geparkeerd stond. Bij de auto stonden vier jongens. Een naderende man op een scooter werd door de jongens van zijn scooter getrokken en in de kofferbak van de auto gestopt. Eén van de jongens ging er met de scooter vandoor, terwijl de overige jongens met de auto wegreden. Het ging om een rode auto van mogelijk het merk Renault met vermoedelijk de cijfercombinatie 64 in het kenteken. Hoewel de getuige aanvankelijk dacht dat het om een grap ging omdat de groep jongens hard lachten, besloot hij later op de middag alnsog melding te maken van het voorval. Bij de politie zijn tot op heden geen meldingen binnengekomen van een vermissing die met deze zaken te maken zou kunnen hebben. De recherche tast dan ook in het duister of er daadwerkelijk sprake is van een misdrijf of dat het een grap betreft. Heeft u dinsdag iets gezien in de omgeving van de Woudseweg of heeft u informatie die licht kan schijnen op deze melding? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Westland via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Vrouw met kinderen botst met auto tegen boom
Zoetermeer - Woensdag 7 mei om 09.00 uur raakte een 31 jarige vrouw uit Zoetermeer met haar auto van de rijbaan op de Meerzichtlaan. De vrouw reed op de Meerzichtlaan en raakte vermoedelijk de bermrand waarna zij met haar auto van de weg raakte, tegen een hek botste en daarna tegen een boom tot stilstand kwam. Op de achterbank van haar auto zaten twee kinderen (1 jaar oud). Gelukkig zaten de kinderen in kinderstoeltjes en droegen zij hun autogordels. Moeder is ter plaatse nagekeken door de GGD en de GGD vervoerde een van de kinderen voor controle naar het Lange Land ziekenhuis.

Automobilist botst tegen lichtmast
Zoetermeer Een 23 jarige man uit Zoetermeer vloog donderdag 7 mei om
01.15 uur met zijn auto op de Vaartdreef nabij de Weteringdreef uit de bocht. De manm kwam vervolgens tegen een lichtmast tot stilstand. Vermoedelijk drukte de man bij het nemen van een bocht naar de Weteringdreef toe zijn gaspedaal in, inplaats van bij te remmen. De man reed met een flinke vaart op de lichtmast. De bestuurder kwam met de schrik vrij en raakte niet gewond.