Gemeente Schiedam


Mei 2009

Tentoonstelling Hermes DVS 125 jaar bij Gemeentearchief

06 mei 2009

Cricket & Football Club Hermes DVS, opgericht in 1884, vierde 8 april 2009 haar 125-jarig bestaan. Hiermee behoort de Schiedamse omnisportvereniging tot de oudste sportclubs in Nederland. Ter gelegenheid van dit bijzondere jubileum heeft het Gemeentearchief Schiedam een tentoonstelling in de Stadswinkel samengesteld, bestaande uit prachtige fotos uit de rijke historie van de club.

Wat heeft het Gemeentearchief voor u geselecteerd? Voornamelijk elftalfotos en actiefotos, zowel in kleur als in zwart-wit. Maar ook geweldige fotos van het landskampioenschap van het eerste elftal van Hermes DVS in de Rotterdamse Kuip in 1952 en het daaropvolgende ontvangst van de selectie aan de Rotterdamsedijk. Verder zijn er naast fotos interessante munten, borden, boekjes, posters en zelfs een 73-jaar oude cricket bat van wilgenhout te bezichtigen. Kortom; het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen!

Bezoek nu de tentoonstelling Hermes DVS 125 jaar in de Stadswinkel (foto: Ben van der Eijk)

De tentoonstelling bevindt zich in de Stadswinkel van de nieuwbouw van het Stadskantoor Schiedam (direct na de ingang rechts). De Stadswinkel is geopend op maandag van 12.00 - 16.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 8.00 - 16.00 uur en op donderdag van 8.00 - 20.00 uur. Het unieke Hermes DVS materiaal, bestaande uit circa vijftig fotos, is tot en met vrijdag 12 juni 2009 te bewonderen. Het Gemeentearchief hoopt op een hoge opkomst!
Het Gemeentearchief Schiedam is iedere werkdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur en gevestigd op de derde verdieping van de nieuwbouw van het Stadskantoor, Stadserf 1. E-mail: archief@schiedam.nl.

Bezoek ook de webstek archief.schiedam.nl en de tentoonstellingen in de Stadswinkel.

Het Gemeentearchief bewaart informatie over Schiedam en Schiedammers van 1286 tot gisteren en stelt deze gratis beschikbaar. Klik hier voor meer informatie.