Gemeente Drechterland

7-5-2009
Kwaliteitsverbetering

Controle gegevens gebouwen in mei

Om een betere dienstverlening aan burgers en bedrijven te verlenen, verbetert de gemeente de registratie van gegevens. Door alles goed te registreren, hoeft de overheid nog maar één keer aan u de gegevens te vragen. Dit bespaart tijd en moeite en verbetert de kwaliteit van het werk van de overheid.

De Nederlandse overheid deelt gegevens via Basisregistraties. Een nieuwe registratie is de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). De juistheid van de gegevens van de gebouwen in Drechterland wordt binnenkort gecontroleerd. We doen dit door middel van een steekproef.

Een externe partij zal deze controle gaan uitvoeren. Er is een steekproef genomen vanuit de pandenkaart (de gebouwen). Die steekproef is willekeurig. Het betekent niet dat er recent iets is veranderd. De controle wordt in de maand mei uitgevoerd door Silver Productions. De medewerker kan zich legitimeren en heeft een kopie van de brief bij zich die naar alle gebouwen is gestuurd. Onze opdracht aan Silver Productions is om het pand na te meten. Ook willen we het oorspronkelijke bouwjaar van het pand vergelijken met de gegevens in de administratie.

U hoeft er niet voor thuis te blijven en er wordt geen afspraak gemaakt. De landmeter meldt zich voordat hij start met het werk. Als er niemand wordt aangetroffen gaat hij ook aan de slag. Wij vragen uw medewerking door toegang te geven tot uw perceel om de controle uit te voeren. Er hoeft niet binnen te worden gemeten.

Als u nog vragen heeft, kunt u bellen met 0228-352 352 en vragen naar de BAG beheerder. Ook kunt u een e-mail sturen naar gemeente@drechterland.nl onder vermelding van 'controle pandgegevensâ.