Gemeente Abcoude


De projecten van gemeente Abcoude

Het college van burgemeester en wethouders presenteert op de raadsvergadering van 14 mei aanstaande een nieuwe projectenrapportage. In deze rapportage worden de gemeentelijke projecten tegen het licht gehouden en wordt de voortgang van deze projecten besproken.

Centrumplan Een project waar de inwoners van gemeente Abcoude veel van merken is het herinrichten van het centrum en de Broekzijdselaan. De eerste fase, het opknappen van de Broekzijdselaan, is eind juli gereed. Na de zomer gaat het project een nieuwe fase in. Dan begint de bouw van de derde brug over de Angstel. Naar verwachting is de brug mei 2010 gereed. De laatste fase van dit project is het opnieuw inrichten van het centrum dat meer autoluw wordt gemaakt.

Riolering Het riolerings- en herbestratingstraject in Baambrugge-West is afgerond. Met deze afronding is een einde gekomen aan een ruim twee jaar durend traject waarin de gemeente zich heeft ingezet om de riolen toekomstbestendig te maken en de straten een fris uiterlijk te geven. Andere wijken waar de riolering is aangepakt zijn onder meer de omgeving van de Burgemeester Dedelstraat en de Aasdomstraat.

Buitengebied Ook in het buitengebied zitten de rioleringswerkzaamheden er bijna op. Daar wordt ook aan een nieuw bestemmingsplan gewerkt. Dit is in ontwerp af en wordt binnenkort middels een inloopbijeenkomst in het Dorpshuis van Baambrugge aan de bewoners gepresenteerd. Naar verwachting kan het bestemmingsplan in november 2009 door de raad worden vastgesteld.

Bouwprojecten In gemeente Abcoude wordt hard gewerkt aan een flink aantal bouwprojecten. In Baambrugge verrijst een nieuwbouwwijk. In totaal worden daar nu 43 woningen gebouwd. Onderdeel van het project is de bouw van een nieuw clubhuis en een nieuwe landijs- en skeelerbaan voor de ijsvereniging. De landijsbaan is inmiddels gereed. De bouw van het clubhuis en de skeelerbaan start dit najaar. Volgens planning is het project in mei 2010 helemaal afgerond.

Nieuwbouwproject Broekzijdsehof nabij het station is bijna klaar. Nog voor het eind van 2009 worden daar 14 woonhuizen en 81 appartementen opgeleverd.

Op het Meerbadterrein komen 21 appartementen. Het terrein is einde mei bouwrijp, waarna de bouw kan beginnen. Naar verwachting worden de eerste appartementen van de eerste fase in december 2010 opgeleverd.

De aanbestedingsprocedure voor de realisatie van De Winkelbuurt is in januari gestart. In De Winkelbuurt komen ongeveer 200 woningen. Hiermee is De Winkelbuurt het grootste woningbouwproject in de gemeente. De geselecteerde marktpartijen mogen tot 28 mei hun bieding bij gemeente Abcoude indienen. De gemeenteraad bepaalt op 9 juli of de gemeente overgaat tot gunning van het project aan de economisch meest voordelige bieding. Ook neemt de gemeenteraad dan een beslissing over de gunning van het Leisurecentrum, het multifunctionele woon en sportcomplex dat gebouwd moet worden bij het station.
---

7 mei 2009