FloraHolland


Cupressus presentatie bij FloraHolland

FLORAHOLLAND (7 mei 2009) - De Cupressus, beter bekend als de kamerconifeer, wordt door de consument vooral in huis neergezet. Veel mensen weten niet dat deze plant het ook buiten heel goed doet. Kortom, de toepassingsmogelijkheden zijn onvoldoende bekend bij het publiek. Een groep Cupressus kwekers heeft het initiatief genomen om deze marktkans te benutten. Vorige week lanceerden zij de website www.in-outdoorgoldcrest.nl en is er een presentatie ingericht bij de klok van FloraHolland Aalsmeer en in de presentatieruimte van FloraHolland Connect in Naaldwijk.

Verleiden van consument

Het naar buiten brengen van kamerplanten is een herkenbare trend in sierteeltsector. In navolging van de cyclaam en de ficus, blijkt ook de Cupressus het goed te doen op het balkon en terras. Wanneer de consument op zoek is naar een buitenplant, blijken zij niet of nauwelijks `verleid' te worden om tot de aankoop van een Cupressus over te gaan. Een groep Cupressus kwekers heeft de eerste stap gezet door de opzet van de website www.in-outdoorgoldcrest.nl. Ook worden de planten voortaan voorzien van een herkenbaar steeketiket. Uiteraard is dit nog niet voldoende om meer verkoop te generen bij de consument. Op dit ogenblik wordt een actieplan opgesteld voor het inzetten van verschillende promotieactiviteiten. Zo wordt er gedacht aan actieve beursdeelname, promotie in bladen of op tv. Om de kans van slagen te vergroten en nog meer draagvlak te creëren, wordt aan alle Cupressus kwekers gevraagd om het initiatief te ondersteunen.

Meer weten?

Wilt u als koper meer informatie over dit initiatief? Neem dan een kijkje bij de presentatieruimte bij de ingang van de klok van FloraHolland Aalsmeer of bij FloraHolland Connect in Naaldwijk. De komende weken staan hier de producten met steeketiket gepresenteerd. Uiteraard vindt u ook extra informatie op de website www.in-outdoorgoldcrest.nl.