Ministerie van Buitenlandse Zaken

Aftrap verbindingsweg tussen Tarin Kowt en Chora

07 mei 2009 | De eerste stap om de verbindingsweg aan te leggen tussen Tarin Kowt en Chora is vandaag gemaakt. Gouverneur Asadullah Hamdam knipte samen met Gert Both, vertegenwoordiger van de Duitse ontwikkelingsorganisatie GTZ een lint door voor de weg die van Tarin Kowt naar Chora zal leiden.
Gouverneur Hamdam (midden) opent de bouw van de weg

Gouverneur Hamdam en Gert Both noemden beiden de weg van groot belang voor de ontwikkeling van Uruzgan. `Wegen zijn belangrijk voor de ontwikkeling van Afghanistan. In de wereld wordt voor 90% gebruik gemaakt van transport over de weg, in Afghanistan zal dat 100% zijn', aldus Both.

Both benadrukte dat de wegen de economie versterken, `maar het is vooral belangrijk dat we met de andere provincies verbonden zijn.' De bereikbaarheid van Uruzgan is belangrijk voor het aantrekken van bekwame bestuurders. Als er geen grote vertragingen ontstaan, zal de 40 kilometer lange weg eind volgend jaar klaar zijn.

De Nederlandse overheid financiert de bouw van de weg, die onder leiding van GTZ wordt aangelegd door een Afghaans aannemersbedrijf met behulp van zoveel mogelijk lokale werkkrachten. Zo komt het geld direct ten goede aan de lokale economie.

* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl

Afghanistan dossier