ABVAKABO FNV

GVU en ABVAKABO woeren actie voor veilig ov

`Ik meld agressie en geweld.' Dat is de slogan die in de maand mei te lezen is op een dubbelgelede bus van het Gemeneetelijk Vervoersbedrijf Utrecht (GVU). Het GVU en ABVAKABO FNV voeren samen actie voor een veilig openbaar vervoer en willen die samenwerking ook tonen door deze gezamenlijke uiting.

ABVAKABO FNV startte op 6 april haar campagne `Ik meld agressie en geweld', naar aanleiding van de steeds meer toenemende incidenten in de afgelopen periode en het gebrek aan een structurele aanpak hiervan. Het doel van de campagne is om werkplekken veiliger te maken.

GVU kent al sinds 2000 een aanpak Sociale Veiligheid, die indertijd samen met de Ondernemingsraad is ontwikkeld. Eén van de speerpunten is: het melden van incidenten en het aangifte doen bij de politie.

Beide organisaties vinden het niet normaal dat medewerkers die hun dagelijks werk doen regelmatig te maken krijgen met agressie van klanten of verkeersdeelnemers. Gezamenlijk stimuleren zij de medewerkers om altijd melding te maken van (gewelds)incidenten.