Gemeente Vlaardingen


Etalagebioscoop in Hoogstraat

07 mei 2009

Primeur voor Vlaardingen

Bezoekers van de Vlaardingse binnenstad kunnen deze maand elke zaterdag gratis naar de film. In de etalage van Hoogstraat 202 vertoont de Historische Vereniging Vlaardingen dias en oude films. De voorstellingen in deze tijdelijke etalagebioscoop vinden plaats op zaterdag 9, 16, 23 en 30 mei van 12:00 tot 16:00 uur.

Tijdens de Lentemarkt op zaterdag 9 mei start de Historische Vereniging Vlaardingen met het vertonen van dias en oude films in de etalagebioscoop. Vanaf de straat kunnen voorbijgangers het historische beeldmateriaal over Vlaardingen bekijken in de etalage van Hoogstraat 202. Binnen is er plaats voor ongeveer twintig toeschouwers, daarvoor staan klapstoelen klaar. Leden van de Historische Vereniging Vlaardingen zijn aanwezig om vragen te beantwoorden over de vertoningen.

Privé-collecties
Op zaterdag 9, 16, 23 en 30 mei is er van 12:00 tot 16:00 uur telkens ander historisch materiaal te bewonderen in de tijdelijke etalagebioscoop. Naast de min of meer bekende films over Vlaardingen staan er ook onbekende(re) Vlaardingse films op het programma. Bovendien kunnen mensen die oud beeldmateriaal over Vlaardingen hebben en dit publiekelijk willen vertonen hun gedigitaliseerde films en fotos afgeven bij de etalagebioscoop, of contact opnemen met de Historische Vereniging Vlaardingen. Deze privé-collecties kunnen dan op één van de filmzaterdagen in mei vertoond worden in de etalagebioscoop.

Samenwerking
De tijdelijke etalagebioscoop in de Hoogstraat is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Vlaardingen en de Historische Vereniging Vlaardingen in samenwerking met Van Herk Groep, de projectontwikkelaar van het pand Hoogstraat 202 (Vingerhoedpand). In de etalage van het pand ernaast (Leskipand) hangen historische fotos van Vlaardingen. Hiermee is Vlaardingen in mei een attractie rijker. Dergelijke activiteiten voor en door bewoners, ondernemers en bezoekers moedigt de gemeente aan, omdat ze bijdragen aan de vitalisering van de binnenstad.