Politie Haaglanden

Onderzoek woninginbraken Wassenaar leidt tot aanhouding vijf verdachten

Wassenaar, 07-05-2009 o Het onderzoek naar woninginbraken van de recherche van de politie Wassenaar leidde op zondag 3 mei tot de aanhouding van vijf verdachten. Het gaat om twee mannen en drie vrouwen, in de leeftijd van 40 tot 62 jaar uit Den Haag en Rotterdam. In de woning van één van de verdachten is een deel van de buit van een inbraak in een woning aan de Crocusstraat teruggevonden. De politie zet het onderzoek naar de woninginbraken voort en sluit niet uit dat er in nog meer verdachten worden aangehouden. De inbraken in bedrijven blijven daarentegen een bron van zorg.

Sinds begin januari van dit jaar is er in 41 woningen in Wassenaar ingebroken. Bij 20 inbraken concludeerde de politie bij onderzoek géén braakschade. De inbrekers kwamen dan bijvoorbeeld binnen doordat de deur niet op het nachtslot zat of gewoonweg nog open was. De politie verspreidde daarom met regelmaat berichten om te benadrukken altijd de woning op slot te doen, ook als mensen maar even weggaan. Ook spoorde de politie mensen aan altijd het nachtslot te gebruiken, wat het zogenaamde flipperen onmogelijk maakt. Meer tips om uw woning te beveiligen is te vinden op www.politie.nl/haaglanden/preventie. Wilt u weten waar er bij u in de buurt wordt ingebroken, kijk dan op www.onzewijkveilig.nu.

Enkele winkeliers werden gedurende het weekend van 2 op 3 mei de dupe van inbraken. In het winkelcentrum nabij en in de Rhijnburgpassage werden een aantal winkeliers de dupe van bedrijfsinbraken. Zo werd de ijssalon aan de Langstraat tot twee keer toe bezocht. De Wereldwinkel en een kapsalon kregen ook ongewenst bezoek. Van de daders ontbreekt tot op vandaag elk spoor.

De politie de inwoners van Wassenaar op alert te zijn. Het is van groot belang dat u bij verdachte omstandigheden in uw buurt, direct 112 belt. Dit maakt de kans groter dat de politie de inbreker(s) op heterdaad kan betrappen en aanhouden. Want:112, daar pak je daders mee!