Politie Limburg-Noord

Aanhoudingen en hennepkwekerijen opgerold vanuit Project Hektor
Datum: 7-05-2009
Tijd bericht: 13:16
Plaats: Limburg-Noord
Woensdagavond heeft de politie vanuit Project Hektor drie hennepkwekerijen opgerold en twee mannen en een vrouw aangehouden. Het gaat hierbij om een 42-jarige vrouw en twee mannen van 49 en 55 jaar, allen uit Venlo. De aangehouden personen zijn allen in verzekering gesteld. In Blerick en in Reuver werden hennepkwekerijen opgerold, waarbij respectievelijk 60 en 170 hennepplanten zijn aangetroffen. De kwekerij in Blerick was gevestigd in een loods aan de Boekenderhofweg. De kwekerij in Reuver was gevestigd in een woning aan de Hazenkamp. In beide kwekerijen werd illegaal stroom afgetapt.

In samenwerking met de Belgische autoriteiten is woensdagavond ook in Maasmechelen een hennepkwekerij opgerold. Bij de ontmanteling van deze kwekerij werden 3 mannen aangehouden. Het gaat hierbij om een 38 jarige man uit Venlo, een 51 jarige man uit Maasmechelen en een 51 jarige man uit Maastricht. Deze aangehouden personen zitten in België in voorarrest. Deze kwekerij bestond uit ongeveer 1.000 hennepplanten. Alle planten en apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

In het kader van het onderzoek zijn in totaal drie auto's in beslag genomen, een hoeveelheid harddrugs en enkele tienduizenden euro's.