Vereniging van Recreatieondernemers Nederland


PERSBERICHT

Driebergen, 7 mei 2009

Vakantie in eigen land: RECRON biedt meer beleving! RECRON brengt onderscheid in vakantiebeleving en kwaliteit met de Inspiratieparken in Nederland

Uit onderzoek van NBTC-NIPO blijkt dat vakanties in eigen land populairder zijn dan ooit. RECRON ­ dé branchevereniging voor recreatieondernemers in Nederland - heeft met haar innovatieproject Gastvrij Nederland vijf Inspiratieparken aangewezen die de Nederlandse vakantieganger net iets meer gaan bieden voor een onderscheidende en onvergetelijke vakantie in eigen land. "De vakantiegast van tegenwoordig is vooral op zoek naar de ultieme vakantiebeleving, een unieke ervaring die gekoesterd mee naar huis genomen kan worden." In de nieuwe RECRON Recreantenatlas worden de vijf belevingsdoelgroepen beschreven aan de hand van kleur en identiteit.

Nieuwe ontwikkeling voor een onderscheidende vakantie in eigen land Gastvrij Nederland is een innovatieproject dat recreatieondernemers helpt/begeleidt bij het creëren van dé ultieme vakantiebeleving voor haar gasten.
Vakantie is meer dan een mooie kampeerplaats of een comfortabel vakantiehuisje. Het zijn de ontmoetingen, de uitstapjes, de rust, de natuur, de gastvrijheid, het buitenleven, enz. De vakantie is een persoonlijke wens en belevenis. De ene vakantieganger wil graag avontuur en sportiviteit, de ander wil rust en ruimte.
De Inspiratieparken zijn een unieke bron voor onderzoeken, netwerken, opleidingen, promotie en imagoversterking. De parken worden zowel fysiek als virtueel ingericht. Op de Gastvrij Nederland Inspiratieparken kan men zien, leren, ervaren en ontdekken hoe een belevingspark eruit kan komen te zien.

Recreantenatlas - vijf type parken met eigen kleur en identiteit Deze vijf verschillende parken gaan duidelijk voor één belevingswereld (doelgroep) en worden geleidelijk aan omgetoverd tot vakantieparken die onderscheidend zijn in hun vakantiebeleving en kwaliteit, hetgeen leidt tot een onvergetelijke vakantie in Nederland. De parken krijgen ondersteuning uit het innovatiefonds waar TOP-leveranciers en -adviseurs uit de branche verzameld zijn om hun expertise en kennis te bundelen en nieuwe producten en diensten te ontwikkelen.


1. Landal De Vlegge (Overijssel), www.landal.nl/devlegge Rustig groen: Vakantie is even rust nemen.
Geen drukte, geen overvol animatieprogramma, maar een verzorgde en weldoende vakantie in een mooie omgeving. Vakantiegangers kunnen lekker hun gang gaan en even niets aan het hoofd hebben. Onderscheidend in rust, ruimte en comfort.


2. Recreatief gastenverblijf De Vier Eiken, te Wapserveen, www.de4eiken.nl Ingetogen aqua: Vakantie is privacy en inspiratie. Deze karaktervolle groepsaccommodatie onderscheidt zich in inspiratie en ontspanning, ouderwetse gezelligheid, unieke natuur en eeuwenoude cultuur. De rustige en ruimdenkende vakantieganger vindt hier zijn/haar ultieme vakantiebeleving.






3. Vakantiepark Schouwen, te Renesse, www.vakantieparkschouwen.nl Gezellig lime: Vakantie is lekker vrij zijn, even weg met elkaar. Een gezellige en gastvrije gezinscamping met bruisende animatie voor jong en oud. Een goede en plezierige tijd voor en met het gezin. Onderscheidend in animatie met theateractiviteiten.


4. Elly Oostdijk Recreatie, te Vlissingen, www.recreo.nl Avontuurlijk paars: Vakantie is nieuwe dingen zien en beleven. Duiken, surfen, skydiven, kustmarathons of relaxen in een bubbelbad of sauna. Onderscheidend in luxe, creativiteit en exclusiviteit. Ideaal voor de avontuurlijke vakantieganger(s).


5. Vlugtenburg aan Zee, te 's Gravenzande, www.vlugtenburg.nl Uitbundig geel: Vakantie is lekker eten, uitgaan en genieten. Een uitbundige sfeer, zon, zee, strand en duinen. Een vakantie voor familie, vrienden en kennissen. Onderscheidend in spontaniteit en gezelligheid met een drang naar luxe en sportiviteit.

De ontwikkelingen van deze vijf Inspiratieparken zijn te volgen op www.gastvrijnederland.net of via de websites van de vijf Inspiratieparken.
De Recreantenatlas is te bestellen via www.gastvrijnederland.net

RECRON, de Vereniging van Recreatieondernemers Nederland, streeft naar een optimaal ondernemersklimaat in de recreatiebranche en behartigt de collectieve en individuele belangen van de leden. De brancheorganisatie vertegenwoordigt ruim 2.000 recreatiebedrijven. Hieronder vallen kampeerbedrijven, bungalowparken, groepsaccommodaties, dagattracties, buitensportbedrijven, zwembaden en sauna's.

Gastvrij Nederland/RECRON werkt ook samen met NBTC, VVV, KHN in de campagne Familie Lekkerweg, ANWB, BOVAG en KCI.


---


Noot voor de redactie (