Politie Zeeland


O-945-2009 Rijden onder invloed, Zonnemaire
In de nacht van woensdag op donderdag rond 03.25 uur is een 40-jarige automobiliste uit de gemeente Schouwen-Duiveland, aan de Zuidweg in Zonnemaire, gecontroleerd op het rijden onder invloed.
De vrouw werd aan de kant gezet nadat ze, toen een politieauto haar tegemoet reed, haar groot licht niet dimde en, toen de politie keerde en achter haar ging rijden, met 40 km/h over een weg reed waar 80 km/h is toegestaan. Ook zag de vrouw niet dat ze een stopteken kreeg. Ze stopte pas toen de politieauto met zwaailicht achter haar reed.
Uit ademanalyse bleek dat de automobiliste ruim 3,2 maal teveel had gedronken. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs werd ingevorderd. Omdat de vrouw haar rijbewijs niet kon/wilde overhandigen is haar personenauto in beslag genomen.

W-946-2009 Aanhoudingen in Vlissingen
Woensdagavond rond 22.20 uur heeft politie Zeeland, in een woning op 'het eiland' in Vlissingen een 15-jarige jongen en een 21-jarige man (beiden uit Vlissingen) aangehouden.
Rond 22.15 uur ging de politie een kijkje nemen op 'het eiland' na een melding dat er op die locatie, met een luchtdrukwapen geschoten zou worden. Toen de agenten op de dijk stonden te kijken werd er, vanuit een achtertuin bij een woning op 'het eiland' met een luchtdrukwapen op hen geschoten. De agenten bleven ongedeerd.
De twee jongens die zich in de woning (waar de tuin bij hoorde) bevonden zijn hierop aangehouden. Wie van hen er geschoten heeft is nog onbekend

W-947-2009 Straatmuzikanten bekeurd, Middelburg
Donderdagochtend zijn drie straatmuzikanten uit Antwerpen, aan de Lange Delft in Middelburg, bekeurd.
Het drietal (een 30-jarige vrouw, een 30-jarige man en een 35-jarige man) stond muziek te maken zonder hiervoor een vergunning te hebben. Hierop staat een bekeuring van 90 euro. Omdat de muzikanten de boete niet konden betalen zijn hun instrumenten in beslag genomen.