Gemeente Binnenmaas

Behoefteonderzoek regionaal podium

De Hoeksche Waardse gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen hebben onlangs in het Regionaal Portefeuillehouders Overleg Samenleving besloten om de inwoners, de lokale verenigingen, de culturele organisaties en de onderwijsinstellingen in de Hoeksche Waard te vragen of er behoefte bestaat aan een regionaal podium met theaterfaciliteiten.

Aan het onderzoeksbureau Buys Culturele Profielen in Nijmegen is de opdracht verleend om dit behoefteonderzoek uit te voeren, waarbij ook gekeken wordt naar landelijke, regionale en lokale ontwikkelingen zoals kunst in de open lucht en de bedrijfsvoering van theaters in de directe omgeving van de Hoeksche Waard. Daarnaast is in het onderzoek ook aandacht voor lokale kleinschalige initiatieven.

Vanuit de gemeenten wordt het onderzoek gecoördineerd door de gemeente Oud-Beijerland.

Vragenlijsten

Om de mening van de inwoners, lokale verenigingen, sociaal-culturele organisaties en onderwijsinstellingen te peilen zijn vragenlijsten gemaakt. De desbetreffende partijen ontvangen op korte termijn een schriftelijk uitnodiging om deze vragenlijst in te vullen.

Besluit

Aan de hand van de resultaten van het behoefteonderzoek, die nog voor de zomer worden verwacht, kan een (onderbouwde) mening worden gevormd over de behoefte aan een (nieuwe) regionale podiumvoorziening en een gemotiveerd besluit worden genomen over een eventueel vervolgtraject.