Vlaamse Overheid

burgerlijk en industrieel ingenieurs aan

Mobiliteit en Openbare Werken werft 34 burgerlijk en industrieel ingenieurs aan

Vlaamse overheid

donderdag 7 mei 2009

Bij het Vlaams Ministerie van Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) werken alles bij elkaar vierduizend ingenieurs, topografen, toezichters der werken, loodsen, matrozen, boekhouders, communicatiespecialisten en zo meer. Van de ingenieurs zal de helft in de periode 2007-2012 de organisatie verlaten ten gevolge van de leeftijdspiramide.

Mobiliteit en Openbare Werken wil daarom in enkele sectoren dringend aanwerven. Tal van boeiende projecten met een grote maatschappelijke impact zijn van start gegaan of liggen in het verschiet. Dat biedt nieuw en meer ervaren talent bijzonder interessante mogelijkheden.

Dertien burgerlijk ingenieurs, eenentwintig industrieel ingenieurs

Het Vlaams Ministerie MOW werft 13 burgerlijk en 21 industrieel ingenieurs aan voor zijn drie grote entiteiten: het Departement MOW, het Agentschap Wegen en Verkeer en het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust. Zij gaan aan de slag in diverse vakgebieden, van wegenbouw, verkeerskunde en geotechniek tot de constructie van bruggen en sluizen, havenbeleid, waterbeleid, mobiliteit en verkeersveiligheid, en in enkele internationale projecten. Het gaat daarbij om zeer uiteenlopende jobs in het hoofdkantoor te Brussel en in lokale afdelingen in Vlaanderen. De ingenieurs worden ingezet in studie- en projectfuncties. U kunt solliciteren tot 17 mei 2009.

Mobiliteit en Openbare Werken: een departement + twee agentschappen

MOW staat in voor alles wat met verkeer, mobiliteit, transportinfrastructuur en openbare werken te maken heeft. Het is een bij uitstek technisch gerichte organisatie die actief is in zeer diverse vakgebieden.

* Het Departement Mobiliteit en Openbare Werken ondersteunt de beleidsvorming en de beleidsvoering op het vlak van mobiliteit en verkeersveiligheid en op het vlak van investeringen, beheer en exploitatie van de transport- en de haveninfrastructuur.
* Het Agentschap Wegen en Verkeer zorgt voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van de gewest- en autosnelwegen in Vlaanderen.

* Het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust zorgt voor een veilige en vlotte afwikkeling van het scheepvaartverkeer, het integraal kustzonebeheer en de hydrografische en hydrometeorologische dienstverlening.

Surf naar www.bouwmeeaanvlaanderen.be.

De Vlaamse overheid heeft een aantrekkelijk en divers jobaanbod voor ingenieurs en andere technische profielen. Lees meer over deze en andere jobs op de website www.bouwmeeaanvlaanderen.be.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Hilde Rochtus, HRM-verantwoordelijke, Afdeling Personeel en Logistiek, Departement Mobiliteit en Openbare Werken Tel: 02 553 82 84
E-mail: hilde.rochtus@mow.vlaanderen.be