PvdA Rotterdam


Speeltuinen moeten open blijven

Do 7 Mei 2009 - Redactie
Speeltuinen moeten open blijven

De PvdA maakt zich zorgen over de openingstijden van speeltuinen. Steeds vaker zijn speeltuinen dicht omdat er geen beheerders zijn, aldus PvdA raadslid Matthijs van Muijen. Voor de PvdA is het belangrijk dat kinderen de ruimte krijgen om te spelen. Kinderen hebben hier recht op.

Het Buurt- en Speeltuinwerk (BSW) sloeg vandaag alarm over de nijpende situatie van veel speeltuinen. Volgens de directeur van BSW, George Broeseliske, is sinds 2007 eenderde van het personeel verdwenen. Hierdoor is de flexibiliteit er volledig uit en moeten in onverwachte situaties, zoals bij ziekte, speeltuinen tijdelijk dicht.

Matthijs van Muijen vindt het onbegrijpelijk dat speeltuinen moeten sluiten omdat er te weinig mensen zijn om toezicht te houden. De wethouder heeft afspraken over het beheer gemaakt met de deelgemeenten en met BSW. Deze afspraken blijken nu onvoldoende!

De PvdA heeft dit onderwerp met spoed geagendeerd voor de eerstvolgende raadsvergadering. De PvdA wil van het college de toezegging dat speeltuinen niet zomaar worden gesloten en dat zij met een oplossing komt voor het personeelsprobleem.