VU medisch centrum

Sportende studenten presteren goed

7 mei 2009

Judoka Dex Elmont heeft een zilveren medaille behaald tijdens de Europese kampioenschappen op 25 april in Tbilisi, Georgië. De 25-jarige Elmont won in de halve eindstrijd in de klasse onder 73 kilogram van de Rus Mansoer Isajev en daarvoor van Tengiz Paposjvili uit Georgië, Joao Pina uit Portugal en Gilles Bonhomme uit Frankrijk. Elmont stuitte in de finale op Volodimir Soroka uit Oekraïne, die het goud won.
Tijdens de NK op 25 april op de Bosbaan is Mark Rottier samen met zijn maatje Peter Kromdijk Nederlands Kampioen roeien geworden in de klasse lichte heren twee-zonder.

Zowel Rottier als Elmont nemen deel aan de topprestatieregeling, waarmee studenten topsport kunnen bedrijven en toch met succes geneeskunde studeren. Inmiddels slaagt een tiental studenten erin die twee veeleisende activiteiten te combineren. Studieadviseurs helpen hen met problemen waar ze tegenaan lopen, bijvoorbeeld bij het afstemmen van hun studie- en sportagenda's. Uitgangspunt van de regeling is, dat de studie op nummer één staat, maar dat er uitzonderingen kunnen worden gemaakt.
bron: Tracer