Gemeente Overbetuwe


Brand basisschool Heteren

Afgelopen nacht is een groot deel van basisschool De Haafakkers aan de Flessestraat in Heteren afgebrand. De brand werd om 1.17 uur gemeld en ongeveer 3 uur later werd het sein brand meester gegeven. Op het moment dat de brand uitbrak was er niemand aanwezig in de school. Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Nieuw onderkomen

De gemeente is samen met het bestuur van De Haafakkers de mogelijkheden voor nieuw onderdak aan het bekijken. De intentie is om er voor te zorgen dat de kinderen zo snel mogelijk weer naar school toe kunnen. Morgen zal hierover meer bekend worden gemaakt.

Schade en oorzaak

Over de hoogte van de financiële schade aan de school is nu nog niets te zeggen. Dit wordt nu verzekeringstechnisch uitgezocht. Mochten er onverhoopt persoonlijke eigendommen verloren gegaan zijn door de brand, kan men deze via de eigen inboedelverzekering claimen. Naar de oorzaak van de brand is de politie een onderzoek gestart.

Informatie

Ouders en leerlingen kunnen voor de laatste stand van zaken terecht op www.dehaafakkers.com. Daarnaast zijn er vandaag en morgen onderwijzers aanwezig op de school om hen op te vangen en te woord te staan.