Politie Hollands Midden Leiden Tas van vrouw gestolen Een man van ongeveer 19 jaar heeft donderdag 7 mei rond 11.55 uur de schoudertas van een 73 jarige vrouw uit Leiden gestolen. De vrouw liep vanaf het Stevenspark over een brug in de richting van de Joke Smitstraat toen zij plotseling in haar rug geduwd werd. Gelijktijdig werd haar tas van haar schouder getrokken en rende een man er mee weg in de richting van het station De Vink. De politie heeft nog naar hem gezocht maar hem niet gevonden. De politie gaat verder met het onderzoek in deze zaak.

Leiden Overval op woning Een 56-jarige man en een 87-jarige vrouw zijn donderdagochtend 7 mei omstreeks 10:00 uur in hun huis in de Kortenaerstraat overvallen door twee gewapende mannen. De daders belden bij het huis aan en drongen de woning binnen toen de man opendeed. Zij dwongen de bewoners geld mee te geven. De politie is direct een zoekactie gestart en heeft een buurtonderzoek gehouden. Zij vraagt getuigen die mogelijke informatie hebben die verband kan houden met de overval te bellen naar de politie via 0900-8844.

Bodegraven Auto gestolen bij woninginbraak Een zwarte Volkswagen golf GT sport is in de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 mei gestolen bij een inbraak in een woning aan de Meije. Naast de auto werden uit de woning ook nog andere goederen gestolen zoals portemonnees en bankpasjes. Men brak in door via in de deurstijl van openslaande deuren geboorde gaatjes de hendel van de deuren omhoog te halen. De deuren gingen daarna open. De politie waarschuwt voor dit soort praktijken. Het monteren van hefboompjes die op slot gedraaid kunnen worden, voorkomt dit.

Bodegraven e.o. Inbraken via 'hengelen' De politie van team Bodegraven/Reeuwijk ziet dat er tussen maandag 4 mei en donderdag 7 mei een aantal woninginbraken heeft plaatsgevonden in Bodegraven en omgeving. De inbraken gebeurden door het zogenoemde 'hengelen' . Doordat de deuren niet op het nachtslot zaten wist men vervolgens de deur eenvoudig open te hengelen. In Bodegraven vonden op die manier vijf inbraken plaats. Ook elders in de omgeving vond een enkele inbraak plaats. Bij de inbraken werden onder meer geld, gsm's, laptops en portemonnees gestolen.

Draai de deur op het nachtslot De politie adviseert s nachts de deur met de sleutel op het nachtslot te draaien en deze uit de deur te halen. Op deze manier voorkom je dat inbrekers binnen kunnen komen door te 'hengelen' of te 'flipperen'. 'Hengelen' en 'flipperen' zijn eenvoudig tegen te gaan door de deur op slot te draaien. Zeker als je gaat slapen maar ook als je even weggaat om bijvoorbeeld een boodschap te doen. 'Flipperen' betekent dat de inbreker een stuk plastic tussen de deurpost en de deur schuift waarmee hij de schoot wegduwt waarna de deur openvalt. 'Hengelen' is door de brievenbus de klink aan de binnenkant van de deur proberen naar beneden te halen of de sleutel die in het zicht ligt, proberen te bemachtigen.

Insluipingen De politie adviseert ook ramen en deuren waarop geen zicht is af te sluiten. Terwijl de bewoners elders in het huis zijn, weten dieven vaak binnen enkele luttele seconden binnen te dringen en hun slag te slaan. Sluit dus je ramen en deuren, ook als je thuis bent.

Gouda Getuigen van verkeersongeval gezocht De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op maandag 20 april rond 14.50 uur. Volgens beide betrokkenen hadden zij groen licht toen zij de kruising opreden. Een 39 jarige scooterrijder uit Gouda kwam op de kruising Margrietplein met de Rotterdamseweg in aanrijding met een auto die bestuurd werd door een 50 jarige vrouw uit Gouda. Dit gebeurde bij het afslaan van de auto. De scooterrijder reed op het brom/fietspad. De verkeersdienst van de politie heeft onderzoek gedaan en constateert echter dat maar één van de betrokkenen groen moet hebben gehad. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900 - 8844. t bereik van een geheimhoudingsplicht en of een verschoningsrecht vallen.
---