In twee jaar bevoegd voor de klas: Leiden start nieuwe opleidingen

07/05/2009 15:10

Hogeschool Leiden

De lerarenopleidingen Gezondheidszorg & Welzijn en Omgangskunde van Hogeschool Leiden starten per september 2009 met twee nieuwe Associate degrees.

De opleiding richt zich op het primaire proces van onderwijs, zoals het trainen van vaardigheden, het verzorgen van lessen en het begeleiden van leerlingen. Met een mbo niveau 4 diploma in bijvoorbeeld social work, maatschappelijke dienstverlening, verpleegkunde, verzorging, onderwijs of facilitaire dienstverlening is het mogelijk om na twee jaar les te geven in het (v)mbo en de BVE-sector (Beroeps en Volwassenen Educatie).

Doel

De Associate degree heeft als doel dat er meer studenten naar het hoger onderwijs gaan, het studierendement te verhogen en studie-uitval te verminderen. Daarnaast biedt het een uitkomst voor degenen die al een tijd werken, maar toch graag de overstap naar het hbo willen maken. De Associate degree is de perfecte middenweg tussen het mbo en het hbo.

Wat is de Associate degree?

De Associate degree is een nieuw kwalificatieniveau tussen mbo-4 en het hbo. Het gaat om een tweejarige hbo opleiding die opleidt tot de officiële graad van Associate degree. Na de Associate degree kan men zelfstandig lesgeven en gaan werken of doorstuderen voor de bachelor.

De lerarenopleidingen Gezondheidszorg & Welzijn en Omgangskunde bieden een Associate degree programma aan met de componenten op bachelor niveau. Hiermee is een doorlopende leerweg ontstaan. Er is een drempelloze overgang naar de bachelor mogelijk. Met de Ad als "tussenstap" naar bachelor docent gaat geen studietijd verloren.





http://www.hsleiden.nl/lerarenopleidinggzw/Associatedegree-GzW


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie: