Susanne Stolte nieuwe voorzitter NCD

07/05/2009 15:45

NCD Nederlands Centrum van Directeuren

Gorinchem, 7 mei 2009 - Susanne Stolte is per 6 mei 2009 verkozen als de nieuwe voorzitter van het Nederlands Centrum van Directeuren en Commissarissen (NCD). Zij neemt de taken over van Erik van Laar die het voorzitterschap sinds mei 2008 waarnam. De leden waren unaniem in de benoeming van Stolte tijdens de algemene ledenvergadering van het NCD op 6 mei 2009 in Breukelen.

De benoeming van Stolte past in de vernieuwingen die het NCD begin 2008 inzette. Stolte: "Als beroepsorganisatie van ruim 3300 directeuren, commissarissen en toezichthouders werkt het NCD aan de professionalisering van het vak, waarbij de persoonlijke ontwikkeling van onze leden centraal staat. Het NCD wil in het maatschappelijk debat over de rol en positie van bestuurders, commissarissen en toezichthouders antwoorden geven en een leidende en constructieve rol vervullen."

Susanne Stolte (socioloog) was jarenlang lid van de raad van bestuur van Thomas Cook Nederland bv. en algemeen directeur van Belvilla Nederland. Tegenwoordig is Stolte Lector Reisindustrie aan de zelfstandige hoger onderwijsinstelling NHTV in Breda en Partnership Manager bij de African Parks Foundation. Ook is Stolte sinds 2007 voorzitter van de Raad van Advies van HOGIAF, het grootste platform van allochtone ondernemers in Nederland.

Het Nederlands Centrum van Directeuren en Commissarissen (NCD) is de beroepsorganisatie van ruim 3300 directeuren en commissarissen van middelgrote en grote ondernemingen en maatschappelijke organisaties. Het doel van het NCD is het persoonlijk functioneren van de directeur of commissaris verder te ontwikkelen. Om dit te bereiken werkt het NCD aan kennisontwikkeling, biedt leden ondersteuning bij de uitoefening van het vak, komt op voor de belangen van haar leden en vormt een hecht netwerk, zowel op landelijk als regionaal niveau.





http://www.ncd.nl

http://www.ncd.nl