Màxima Medisch Centrum scoort uitstekend in imago-onderzoek

07/05/2009 15:49

Maxima Medisch Centrum

Nederlandse managers willen graag aan de slag bij Màxima Medisch Centrum Veldhoven/Eindhoven. Dit blijkt uit onderzoek van TNS/Nipo in opdracht van het blad Management Team. Ook geven managers aan graag met het ziekenhuis samen te werken. In de top 500 van bedrijven met het beste imago staat Màxima Medisch Centrum op plek 244, net onder gerenommeerde bedrijven als Nike en Marktplaats.nl.

Màxima Medisch Centrum (MMC) heeft een enorme sprong voorwaarts gemaakt en staat genoteerd als hoogste algemene ziekenhuis in de top 500. Er staan maar drie andere algemene ziekenhuizen in de top 500. MMC behoort tot de top drie van grootste stijgers op alle categorieën (Arbeid, Bedrijf en Strategie). Vorig jaar viel MMC nog buiten de top 500; toen stond het ziekenhuis op plek 1791 van alle bedrijven in Nederland.

"Màxima Medisch Centrum heeft dit goede imago te danken door actief te werken aan zichtbaarheid van de organisatie", aldus Ralph van Disseldorp, manager marketing van MMC. "Iedereen heeft namelijk wel iets met het onderwerp gezondheid, niet alleen zieke mensen. MMC is drie jaar geleden veel actiever geworden in activiteiten voor patiënten en richting bedrijfsleven. Bovendien voeren we een open en actief mediabeleid."

MMC scoort in alle deelcategorieën ruim voldoende tot zeer goed. Vooral in de deelcategorie Arbeid scoort MMC uitstekend. TNS/Nipo vroeg aan de managers bij welk bedrijf zij het liefst aan de slag zouden gaan. Op deze vraag antwoorden veel managers bevestigend. Hierdoor heeft MMC een forse stap voorwaarts gemaakt in de ranglijst.

Management Team doet elk jaar onderzoek naar het imago van de 500 meest populaire Nederlandse bedrijven en instellingen. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door TNS/Nipo. Het is de negende keer dat dit onderzoek is gehouden. Ruim duizend managers zijn gevraagd naar hun favoriete werkgever en zakenpartner. Ook werd gevraagd welk bedrijf de meest succesvolle strategie heeft.

Voor meer informatie en de hele ranglijst: www.mt.nl