Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom, 07-05-2009

Man voldoet niet aan vordering deurwaarder om woning te verlaten

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vanmorgen in de wijk Gageldonk West een 38-jarige man aangehouden die niet voldeed aan het bevel van een deurwaarder om zijn woning te verlaten. De gerechtsbode was in het bezit van een rechterlijk bevel tot uitzetting. De bewoner weigerde tot drie keer toe aan de vordering te voldoen om de woning te
verlaten. Hierop werd hij aangehouden. "waar moet ik nu naar toe", zo reageerde de verdachte na zijn arrestatie. Hij is naar eigen zeggen met andere woonruimte bezig en kon niet begrijpen dat hij uit zijn woning gezet werd.

Winkeldief herkend van bewakingsbeelden

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft woensdagmiddag in zijn woning een 31-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden die verdacht wordt van winkeldiefstal, gepleegd op zondag 5 april jl. Hij zou toen in een elektronicazaak aan de Burg. van Hasseltstraat een laptop hebben gestolen. De verdachte werd herkend van bewakingsbeelden. De verdachte is al enkele keren eerder aangehouden voor soortgelijke feiten. Hij is in verzekering gesteld. Ondanks de herkenning weigert hij de diefstal toe te geven.

Op de camera's van de winkel is te zien dat een man met een weekendtas de zaak verlaat zonder iets af te rekenen. Bij het verlaten van de winkel gaat het alarm van het poortje af. Hij zet het op een rennen en weet ui handen van de beveiliging te blijven. Later blijkt dat op een doos op brute wijze is open gebroken en dat daaruit een laptop met een winkelwaarde van 999 euro is gestolen. De verdachte wordt herkend van bewakingsbeelden. In overleg met de officier van justitie is de verdachte buiten heterdaad op zijn woonadres aangehouden.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 07-05-2009 15:26 | © Regio Midden en West Brabant |