Gemeente Harderwijk


Veilig Opgroeien in Harderwijk: jongeren aan het woord

Veilig opgroeien in Harderwijk. Genieten van een onbezorgde jeugd. Dat is wat kinderen en jongeren nodig hebben. Een omgeving die de jeugd alle kansen geeft om gezond en gelukkig op te groeien. Daarom start de gemeente Harderwijk met het programma Veilig Opgroeien.

Met Veilig Opgroeien worden de oorzaken van probleemgedrag in beeld gebracht door jongeren zelf te vragen naar hun beleving en ervaringen. Alle Harderwijkse jongeren van 12 tot en met 17 jaar krijgen rond 12 mei aanstaande een brief in de bus met de vraag om mee te doen aan een internetenquête. De enquête is anoniem en staat een maand online. Als dank voor hun medewerking verloot de gemeente onder de deelnemers iPodâs Touch en VVV-bonnen.

Nieuwe aanpak tegen probleemgedrag
Veilig Opgroeien is een nieuwe aanpak om iets te doen aan probleemgedrag zoals geweld, vandalisme, spijbelen op school, problematisch alcohol- of drugsgebruik. De gemeente vindt jeugd belangrijk en jeugdbeleid is een prioriteit. Goed jeugdbeleid wil kinderen en jongeren in hun ontwikkeling vooruit helpen. Met Veilig Opgroeien kan de gemeente haar jeugdbeleid verbeteren.

Het programma Veilig Opgroeien is wijkgericht. Naast de uitkomsten van de jongerenenquête wordt gekeken wat er al gebeurt om de wijk leefbaar te houden. Samen met jongeren en professionals gaat de gemeente vervolgens aan de slag. Om te beginnen in de wijken Zeebuurt en Stadsdennen. Daarna ook in andere wijken.

Meer informatie
Meer informatie over het programma Veilig Opgroeien is te vinden op de website www.harderwijk.nl. Of neem contact op met Daniëlle Brussaard, tel. 411 473 of email d.brussaard@harderwijk.nl.

Doe mee! Win een iPod Touch!

Ben je tussen de 12 en 18 jaar oud? Dan krijg je rond 12 mei aanstaande een brief in de bus met de vraag mee te doen aan een internetenquête. De vragen gaan onder andere over school, je vrienden, je familie en de buurt waarin je woont. Je hoeft je naam of adres niet in te vullen, dus niemand weet wat jouw antwoorden zijn. Deze enquête is onderdeel van de nieuwe aanpak waar de gemeente Harderwijk de komende jaren mee gaat werken: Veilig Opgroeien in Harderwijk. We willen graag weten wat jou bezighoudt en wat jij belangrijk vindt!

Doe mee, vul de enquête helemaal in en maak kans op leuke prijzen! We verloten 3 iPodâs Touch van Apple en 3 VVV-bonnen van ⬠50,-.


____________________