Politie Gelderland-Zuid

Poging om taxichauffeur te beroven

Nijmegen, 07-05-2009 o In de nacht van woensdag op donderdag probeerden twee onbekende mannen om op de 22e straat Gildekamp een taxichauffeur te beroven. Door alertheid van de taxichauffeur bleef het bij een poging.

De taxichauffeur kreeg van zijn centrale de melding om mensen op te halen op een adres op de 22e straat Gildekamp. Toen hij de straat in reed zag hij dat alles donker was. Omdat hij het niet helemaal vertrouwde deed hij voor de zekerheid de portieren van zijn auto op slot.
Op het moment dat de taxi stil stond kwamen twee gemaskerde mannen op de auto af. Ze probeerden, beiden aan een kant van de auto, het portier te openen. Toen dat niet lukte, richtte de man aan de bestuurderszijde een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op de taxichauffeur. Die schrok hevig en reed vervolgens snel weg. Daarna belde hij de politie.

Van één van de daders is slechts een summier signalement bekend. Het gaat om een man met een lengte van ongeveer 1,70 mtr., een slank postuur en met donkere ogen. Hij droeg zwarte kleding, een zwarte bivakmuts en zwarte handschoenen.

Getuigenoproep

De politie is gestart met een onderzoek naar aanleiding van deze poging tot beroving. Daarom worden getuigen verzocht om hun informatie aan de politie door te geven. Wellicht hebben mensen voorafgaande aan de poging tot beroving in de buurt van de 22e straat Gildekamp verdachte figuren zien rondscharrelen.
Heeft u informatie, bel dan met de recherche van Nijmegen op telefoonnummer 0900 8844. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800 7000.
(03)

Laatst gewijzigd 07-05-2009 15:36 | © Regio Gelderland-Zuid |