Gemeente Alphen aan den Rijn

gaat los

Het Kasteel gaat los

Het college heeft ingestemd met het bedrijfsplan dat is opgesteld door Stichting Het Kasteel. Professionalisering van de organisatie was een noodzakelijke voorwaarde om het poppodium voort te laten bestaan. De gemeente stelt voor dit jaar een bedrag van 110.000 euro beschikbaar.

Cultuur
Jong en oud in contact brengen met verschillende stromingen binnen de popmuziek sluit aan bij het gemeentelijk cultuurbeleid. De hedendaagse popcultuur staat steeds meer onder invloed van verschillende culturen binnen onze maatschapij en digitalisering leidt tot globalisering van de popcultuur. Deze elementen zijn van betekenis bij de integratie van verschillende culturele stromingen. De gemeente streeft er naar jeugd zo veel mogelijk zelf te betrekken bij de ontwikkeling en de uitvoering van het programma. De uitvoering van de activiteiten kan alleen met behulp van de inzet van vrijwilligers.

Maatregelen
Met dit budget stelt de gemeente Het Kasteel in staat het poppodium in stand te houden. De avondopenstelling van het café is teruggebracht naar één avond in de week. De organisatie en uitvoering van de activiteiten worden geprofessionaliseerd, nieuwe vrijwilligers worden gezocht en een adequate administratie van kosten en baten is opgezet. De gemeente is betrokken geweest bij de oprichting van een nieuw bestuur, dat bestaat uit Lex Noyon (voorzitter) en Nico de Jong (penningmeester). De uitbreiding van het bestuur zal vanaf nu in brede lagen van de alphense bevolking worden gezocht.

Toekomst
Het is de bedoeling dat de zaal gebruikt en bekend zal worden als een aantrekkelijk podium voor
rock-, pop en aanverwante muziekevenementen. Gericht wordt op een doelgroep van muziekliefhebbers van 16 tot 66 jaar. Progressieve rock wordt afgewisseld met dance georiënteerde avonden, maar ook muzikale historie zal een plek vinden in Het Kasteel. Specifiek aandacht zal er zijn voor het lokale talent waarbij zowel bands als andere podiumkunsten een plek kunnen vinden.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn